vinter_buss_hallplats_1350x690Låt bilen stå, boka en bussbiljett och gör både dig själv och miljön en tjänst. Vi rekommenderar alla deltagare att ta bussen till startplatsen, eller tillbaka efter loppet.

Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du även samtliga avgångstider. Bokar du din bussbiljett på nätet är det billigare än att göra det på plats.

Notera att det finns två olika typer av avgångar: Fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgångar avgår vartefter de fylls. Välj den tid som passar dig bäst mellan de två klockslagen.

Bokningstjänst bussar – Vasaloppets vintervecka 2022

– Fredag 25/2 Vasaloppet 30
– Lördag 26/2 Tjejvasan
– Söndag 27/2 Öppet Spår söndag
– Måndag 28/2 Öppet Spår måndag
– Tisdag 1/3 Vasaloppet 45
– Fredag 4/3 Stafettvasan – Gratis busstransport, men följande bussresor måste bokas: Mora–Sälen, Mora–Mångsbodarna, Sälen–Mångsbodarna och Mora–Startplats Oxberg till växlingsbussarna.
– Fredag 4/3 Nattvasan 90Nattvasan 45  och  Nattvasan 30
– Lördag 5/3 Bussar för Nattvasan 90, Nattvasan 45Nattvasan 30 och Vasaloppet
– Söndag 6/3 Vasaloppet

Bussresa till Ungdomsvasan söndag den 27 februari och Blåbärsloppet lördag den 5 mars är gratis och ska inte bokas.

Busslinjer och priser – Vasaloppets vintervecka 2020 (PDF – 2 sidor)

Information för 2022 kommer att publiceras i slutet av november 2021.

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för vinterns lopp öppnar i slutet av november på vasaloppet.se. Under arrangemang säljs biljetter även vid informationsmontern i Vasaloppsmässan och vid inpasseringen till bussarna i Mora. I Sälen säljs biljetter vid informationen i nummerlappstältet.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal.

En serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Avgångar

Bussar avgår från mässområdet nära Vasaloppets Hus i Mora och från OKQ8 i Sälen centrum. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och sedan vid OKQ8 i Sälen centrum. När du stiger på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill stiga av.

Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgång avgår vartefter de fylls.

Restid
Bussresan tar tar ungefär en timme mellan Mora och Oxberg och två timmar mellan Mora och Sälen.

  • Mora–Oxberg, ungefär 1 timme
  • Mora–Sälen, ungefär 2 timmar

Skidor och stavar
Skidor och stavar ska packas i skidfodral. Väska med ombyteskläder lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.