2017-01-24 08:43

Anmälan öppen till Blåbärsloppet (tidigare Öppet Spår 9 kilometer)

Är du sugen på att testa att åka längdskidor för första gången? Då är Blåbärsloppet lördagen den 4 mars perfekt för dig. Här handlar det mer om att våga testa än att tävla. Välkommen med din anmälan!

Succén från i fjol, Öppet spår 9 kilometer där många ovana skidåkare tog sig mellan Eldris och Mora och fick gå i mål under den klassiska portalen, byter i år namn till Blåbärsloppet. Totalt finns 750 platser och anmälan är gratis liksom bussar till start. Det finns även utrustning att låna till cirka 50 deltagare som du bokar direkt vid anmälan.
– Blåbärsloppet riktar sig främst till de som i vanliga fall inte deltar i våra lopp. Det kan vara nyinflyttade till Mora från både andra delar av Sverige och världen och de som kanske inte har vanan eller traditionen att delta i skidlopp, säger Tommy Höglund, Vasaloppets sportchef.

Blåbärsloppet går de sista 9 kilometerna av Vasaloppsspåret från kontrollen Eldris till målet i Mora. Längs spåret finns även skidguider som kommer med löpande tips och stöttar ovana åkare. Självklart får deltagarna nummerlapp och det finns en kontroll där det delas ut blåbärssoppa.
– Vi har ingen tidtagning och det är ingen press eller stress samtidigt som vi har med viktiga tävlingsattribut som medalj vid målgång. Alla som kommer till målet i Mora ska känna sig som vinnare, säger Tommy Höglund.

Nytt för i år är också att Folksam går in som värd för Blåbärsloppet.
– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och som idrottens försäkringsbolag vill vi bidra till att fler får möjlighet att idrotta. Blåbärsloppet är en perfekt chans att upptäcka glädjen med skidåkning även för den som inte är en van åkare, säger Madeleine Hasselwander, kundansvarig Folksam Idrott.

Anmäl dig här till Blåbärsloppet 2017

Våra huvudsponsorer