2018-10-08 13:05

Anmälan till Ungdomsvasan är öppen

I vintras firade Ungdomsvasan elva år. Nu är anmälan öppen till den tolfte upplagan som fick en rejäl ansiktslyftning under vintern 2018.
– Vi flyttade in Ungdomsvasan helt och hållet i arenan för att ungdomarna skulle få åka sina sträckor i Vasaloppsspåret och få den rätta känslan säger Johan Eriksson, utvecklingschef på Vasaloppet.

Flytten av spårdragningen från området i skidarenan Hemus in till det klassiska fäders spår gjorde att även att banlängderna ändrades.
– Responsen från deltagarna har bara varit positiv och det är extra kul att vi kan bjuda deltagarna ett lite längre lopp i Vasaloppsspåret, berättar Johan Eriksson.

Klasserna i Ungdomsvasan 2019 är från 11–16 år. 15–16-åringarna startar i Hökberg, åker 19 kilometer och tävlar om spurtpris i Eldris. För 11–12- och 13–14-åringarna blir det 9 kilometer med start i Eldris och chans att vinna spurtpris i Hemus.
– För de yngsta åkarna, erbjuder vi Blåbärsloppets 9 kilometer som ett alternativ. Där kan de åka i egen takt med förälder eller annan vuxen, säger Johan Eriksson.

Under Ungdomsvasan, som avgörs söndagen den 24 februari 2019, erbjuds gratis bussar till starten i både Hökberg och Eldris. När det gäller Eldris är bussen det enda alternativet för att ta sig till starten då det inte finns plats för parkeringsplatser för privata bilar vid den sista Vasaloppskontrollen innan mål. Även föräldrar och publik är självklart välkomna att åka med i bussen!

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN TILL UNGDOMSVASAN 2019 HÄR

Starten för äldsta ungdomsklassen herrar 15-16 år i Hökberg

Starten för äldsta ungdomsklassen damer 15-16 år i Hökberg

Våra huvudsponsorer