2020-04-28 10:29

Besked om Vasaloppets sommarvecka 2020 före midsommar

Covid-19-pandemin gör att många av sommarens idrottsevenemang ställs in eller flyttas fram. Vasaloppet väljer att fortsätta planeringen inför sommarveckan 14–22 augusti och anpassa arrangemanget till de nya förutsättningarna.
– Givetvis påverkas även vi av pandemin. Vårt mål är att genomföra loppen, men vi vet ännu inte i vilken form, säger Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd.

Vasaloppets sommarvecka 2020 omfattar 13 lopp och har hittills över 18 000 anmälda deltagare.
– Vi vet att ni är många som undrar hur det blir med era lopp. Tyvärr har vi inte alla svar i dag, men vi jobbar med att hitta bästa möjliga lösningar utifrån de nya förutsättningarna, säger Eva-Lena Frick.

Bland de alternativ till den ordinarie sommarveckan som nu diskuteras finns allt från anpassade lopp på plats i Vasaloppsarenan till helt digitala lopp och olika kombinationslösningar. Allt kommer självklart att utgå från myndigheternas rekommendationer och riktlinjer.

Definitivt besked om sommarveckans utformning kommer senast strax före midsommar.
– Innan vi fattar beslut vill vi invänta nya prognoser från Folkhälsomyndigheten. Vi hoppas att ni har tålamod att avvakta tillsammans med oss och att ni fortsätter att hålla igång träningen på ett säkert sätt, säger Eva-Lena Frick.

Detaljerad information om genomförandet av Vasaloppets sommarvecka 2020 kommer att finnas på vasaloppet.se senast 18 juni. Du som är anmäld till något av våra lopp får även information via mejl.

Vi uppdaterar också löpande på vasaloppet.se och i våra sociala kanaler (Facebook och Instagram).

Här har vi samlat mer information samt frågor och svar om covid-19-pandemin och våra arrangemang >

Våra huvudsponsorer