2022-11-02 14:03

Företaget har åtta lag anmälda till Stafettvasan 2023

Vasaloppets vintervecka äger rum 24 februari–5 mars 2023 i Vasaloppsarenan. På fredagen den 3 mars är det dags för Stafettvasan. Ett helt gäng som ser fram emot den kommer från Bravura Sports Club, som haft lag med i Stafettvasan sedan 2017. I vintras var de åtta femmannalag som åkte, och lika många lag är anmälda till 2023 – en av företagets roligaste aktiviteter under året. De som ska hålla ordning på alla Bravura-lag heter Ellen och Malin. Här berättar de om företagets Stafettvasan-resa.

Namn: Ellen Karlsson och Malin Dott
Ålder: 28 och 30 år
Bor: Stockholm
Yrke/sysselsättning: rekrytering och bemanning, Bravura Sverige AB
Sociala medier: Joinbravura (Instagram)
Tidigare lopp i Vasaloppsarenan: Kortvasan, Tjejvasan och Stafettvasan

Hur fungerar det med en idrottsklubb hos ert företag?
– Bravura Sports Club är en möjlighet för oss som bolag att ordna olika typer av sportaktiviteter för anställda på Bravura. Det kan exempelvis ske genom att vi anordnar egna aktiviteter eller tävlingar, eller att vi anmäler oss till olika typer av lopp eller tävlingar – och uppmuntrar så många som möjligt på Bravura att delta. Det tror vi bidrar till mer hållbara medarbetare och en större gemenskap.

Vad erbjuder företaget sina anställda i hälso- och träningsväg?
– Förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en träningstimme i veckan under arbetstid, något vi tror är gynnsamt ur flera aspekter, inte minst att ta ett avbrott i arbetsdagen. Vi uppmuntrar till att träna tillsammans med sitt team eller sin avdelning. Ibland kör vi interna tävlingar kopplade till aktivitet där vinsten ofta är träningskläder. Och i samband med konferenser är träning ett naturligt och viktigt inslag. Under året deltar vi vid olika större sportevenemang som Stafettvasan så klart, där alla är välkomna att delta. Många har aldrig stått på ett par skidor första året som de deltar. Det är en stark sammanhållning kring dessa event och de är mycket uppskattade! Andra initiativ är olika löparlopp, där vi ofta springer i lag. Vi har också deltagit i swimrun och mycket annat.

Ni ska åter ställa upp i Stafettvasan under Vasaloppets vintervecka 2023. Hur kommer det sig att ni har så många lag?
– Det är ett stort intresse från organisationen att göra saker tillsammans. Längdskidåkning i sig är inte något som så många ägnat sig åt tidigare. Många medarbetare ser det som en chans att testa på någon ny sport, och att bygga på vår företagskultur tillsammans under en helg. Att våra deltagare ligger på olika nivåer erfarenhetsmässigt spelar inte någon roll, utan många ser det som en rolig aktivitet att göra tillsammans. Helgen med Stafettvasan har visat sig vara en av de roligaste saker vi gör tillsammans som företag. Det är bra stämning på plats, och vi passar även på att stanna kvar och njuta av utförsåkning dagen efter.

Har ni gemensamma träningstillfällen inför Stafettvasan?
– Generellt sett tränar vi ofta tillsammans på Bravura. Inför Stafettvasan har det sett olika ut under de senaste åren, beroende på vilket kontor eller vilken ort man utgår ifrån. Många tränar tillsammans och det har funnits år där vi anordnat resor till skidorter runtom i Sverige för att träna, både för företaget, och för grupper utanför företaget. Samtidigt som andra anordnar dagstripper till konstsnöspår i närheten av där man bor. Vi har även bjudit in Johan Olsson, som hållit träningspass och föreläsningar för oss. Och vi har haft en stakmaskin på huvudkontoret under en månad.

Hur fungerar logistiken för er med resa till Dalarna och boende och så?
– Vi sköter all logistik internt. Vi bokar boende, bilar och skidor i förväg till samtliga som inte har egen utrustning. Det är flera medarbetare som inte deltar i loppet, men som åker med för att hjälpa till med logistiken, och är där för att peppa och ta del av gemenskapen. Vi bor alltid tillsammans i stugor som företaget står för. Sedan ordnar vi så samtliga hjälper till inför och under loppet, så att alla kommer på plats i sin startfålla för respektive sträcka. Sedan följer samtliga med längs spåret under dagen för att heja på kollegor, och stå vid målet i Mora när samtliga lag går i mål. Vi använder större bilar eller bussar för att ta oss runt gemensamt med företaget under dagen, så alla hänger ihop under loppet.

Har ni även medlemmar som åker individuella lopp under vinterveckan?
– Ja, det finns flera som passar på. Både anställda på Bravura och andra medlemmar inom Bravura Sports Club. Tjejvasan, Öppet Spår, Nattvasan och det officiella Vasaloppet.

Varför ska ni delta och vilka förväntningar har ni?
– Som nämnt så tycker vi att det är ett fantastiskt sätt att spendera tid tillsammans som ett företag, och bygga gemenskap och kultur genom träning, tävling, hälsa och glädje. Med det sagt är förväntningarna höga på att det ska bli en rolig helg!

Vem eller vilka ska ni åka tillsammans med?
– Vi delar alltid in lagen nära inpå för att det ska bli en spridning mellan kontoren och av erfarenhet i skidåkning. Vi är åtta lag anmälda i år, och vi planerar att säkerställa att vi har 40 deltagande skidåkare.

Hur tränar ni?
– Utöver regelbunden träning året om blir det lite extra fokus att åka längdskidor tillsammans med vänner eller kollegor ett par gånger inför loppet. Vi har en träningstimme på arbetstid varje vecka, ett initiativ att träna med varandra på bästa sätt. Vi på Bravura är även med och anordnar Bravura Ski Marathon. Där ges alla medarbetare möjlighet att delta gratis tillsammans med våra kunder i ett skidlopp i början av året.

Hur känns det att ha ett lopp som ett konkret mål med träningen?
– De flesta som jobbar hos oss är väldigt tävlingsinriktade, men syftet med loppet är att skapa gemenskap. Och man behöver absolut inte träna inför det, eller vara erfaren åkare. Vi har tidigare haft stakmaskin på kontoret inför vinterveckan, och även haft gamla tävlingsåkare arbetande hos oss vilket har hjälpt i planering och pepp inför ”Vasan”.

Vad är det bästa med Vasaloppets vintervecka?
– Gemenskapen!

Vem skulle ni vilja se i ert lopp i vinter, helt enkelt utmana?
– Axfood och Telia! Det vore roligt att se lag från några av våra största kundsamarbeten.

Om ni även skulle delta i ett lopp i Vasaloppets sommarvecka, vilket lopp skulle ni välja då, och varför?
– Vi har några medarbetare som har kört Cykelvasan. Det har varit väldigt uppskattat från dessa.

Till sist, vi har noterat att Bravura även öppnat ett kontor i Oslo – kan det bli skidstafettlandskamper inom företaget i framtiden?
– Vi passade på att fråga Bravura Norges vd, Marcus Kejzelman. Han bekräftade att detta kanske kan ske redan 2023!

Lycka till! Vi ser fram emot att få se er på starten i Sälen, vid växlingarna och framför allt vid målportalen i Mora!

Läs mer om Bravura Sports Club

 

Läs våra tidigare deltagarintervjuer:
Per-Anders Gråberg >
12 fantastiska Vasaloppsprestationer >

 

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2023

• Fredag 24 februari Vasaloppet 30 start Oxberg, 30 km
• Lördag 25 februari Tjejvasan start Oxberg, 30 km
• Söndag 26 februari Ungdomsvasan start Eldris, 9 km, start Hökberg, 19 km
• Söndag 26 februari Öppet Spår söndag start Sälen, 90 km
• Måndag 27 februari Öppet Spår måndag fri stil, start Sälen, 90 km
• Tisdag 28 februari Vasaloppet 45 start Oxberg, 45 km
• Fredag 3 mars Stafettvasan skidstafett, fem sträckor, start Sälen, 90 km
• Fredag 3 mars Nattvasan 90 individuellt eller i par, fri stil, start Sälen, 90 km
• Fredag 3 mars Nattvasan 45 individuellt eller i par, fri stil, start Oxberg, 45 km
• Fredag 3 mars Nattvasan 30 individuellt eller i par, fri stil, start Oxberg, 30 km
• Lördag 4 mars Vasaloppet 10 fri stil, start Eldris, 9 km
• Söndag 5 mars Vasaloppet start Sälen, 90 km
Läs mer om vinterveckan >

Vasaloppets sommarvecka 2023

• Fredag 11 augusti Cykelvasan Öppet Spår, start Sälen från kl. 08.00, 94 km
• Fredag 11 augusti Ungdomscykelvasan, start Oxberg från kl. 08.00, 32 km
• Fredag 11 augusti Cykelvasan 30, start Oxberg från kl. 14.00, 32 km
• Fredag 11 augusti Cykelvasan 45, start Oxberg från kl. 15.30, 45 km
• Lördag 12 augusti Cykelvasan 90, start Sälen från kl. 07.30, 94 km
• Fredag 18 augusti Trailvasan 10, start Mora kl. 18.00, 10 km
• Lördag 19 augusti Ultravasan 90, start Sälen kl. 05.00, 90 km
• Lördag 19 augusti Ultravasan 45, start Oxberg kl. 09.00, 45 km
• Lördag 19 augusti Trailvasan 30, start Oxberg kl. 11.30, 30 km
• Lördag 19 augusti Vasastafetten, löparstafett, start Sälen kl. 08.00, 90 km
Läs mer om sommarveckan >

Vasaloppstrippeln – skidor, cykel och löpning under ett år

Vasaloppstrippeln är en utmaning där du genomför tre lopp – i grenarna skidor, cykel och löpning – under ett kalenderår. Välj mellan 90, 45 och 30 kilometer.
Läs mer >

Gilla Vasaloppet på Facebook och följ Vasaloppet på Instagram!

Våra huvudsponsorer