2019-05-22 08:31

Craft och Vasaloppet förlänger och förstärker samarbetet

Sportvarumärket Craft förlänger sitt långa samarbete med Vasaloppet med ytterligare fem år. Samtidigt breddas samarbetet till att utöver konfektion nu även innefatta löparskor och ett värdskap för den allt mer populära Vasaloppstrippeln.

– Vi har haft ett nära och mycket givande samarbete med Vasaloppet under många år och vi är otroligt glada och stolta över att vi har förlängt detta fina partnerskap med världens största långlopp i längdskidåkning, säger Marie Nohlborg, Sales Manager Retail på Craft.

Det nytecknade, förlängda avtalet är ett femårsavtal som omfattar all sportkonfektion för Vasaloppet året runt. Detta ursprungliga avtal har även fått ett tillägg i form av ett treårsavtal som omfattar löparskor.
– Kärnan i vår målgrupp finns inom längdskidåkning, cykel och löpning vilket gör Vasaloppet till en perfekt partner för oss. Tillsammans kan vi hjälpas åt att fortsätta stärka intresset för dessa sporter i såväl Sverige som i övriga världen, säger Marie Nohlborg.

Avtalet innebär att Craft får möjlighet att exponera varumärket och marknadsföra produkterna i samband med Vasaloppets samtliga arrangemang, inklusive som värd för Vasaloppstrippeln där deltagarna genomför tre Vasalopp under ett och samma kalenderår genom att åka skidor, cykla och springa 90 eller 45 kilometer. Detta omfattande samarbete medför även att Vasaloppet får ännu bättre förutsättningar att utveckla sina lopp och event.

– Vasaloppet har under många år haft ett fantastiskt samarbete med Craft och vi kan med glädje konstatera att vi nu förlänger och utvecklar vårt samarbete med ett avtal som sträcker sig över Vasaloppets 100-årsjubileum. Craft är ett starkt svenskt varumärke som står för kvalitet och som med sina produkter kan bemöta våra deltagare, såväl elit som förstagångsdeltagare, inom både skidor, cykling och nu även löpning genom satsningen på skor. Det känns naturligtvis bra att vi har den helheten i samarbetet. Vasaloppets vision är att vara en motor för motion och hälsa i Sverige, och tillsammans med Craft ser vi fram emot att få fler människor att leva ett aktivt liv, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet

Våra huvudsponsorer