2019-05-22 08:21

Dalainspirerad sommarkollektion

Flera plagg från årets Vasaloppskollektion för skidor från Craft och Stadium sålde slut direkt. Designen, med kurbitsmönster som en hyllning till Dalarna, var populär och nu lanseras även en sommarkollektion med cykeltröja, cykelbyxa, t-shirt, armvärmare och keps.

– Jag har behållit grundformen i själva kurbitsen från vinterns kollektion men bytt ut skidåkaren mot en cyklist och vinnarkransen till ett cykelhjul. Den mörkare blågrå färgen har fått följa med och för att ge en somrigare känsla har jag plockat in en mintgrön färg. Plaggen är både stor- och småmönstrade och kompletterar varandra fint, säger Crafts designer Mia Olofsson.

Vasaloppet har samarbetat med Craft sedan 2001 och presenterar varje år, med stolthet, en särskilt framtagen kollektion.

– I årets kollektion, med sin starka koppling till Dalarna, känns det verkligen som att vi hittat hem vilket är extra roligt. För oss är det värdefullt att kunna erbjuda våra deltagare kläder att använda både före, under och efter sitt deltagande, där många bär dem med stolthet kopplat till sitt eget genomförande i fäders spår. I fjol var över 26 000 deltagare anmälda till de olika loppen i Cykelvasan, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.

Plaggen finns tillgängliga online på www.stadium.se/cms/sommarveckan (just t-shirten kommer dock i  början juni) samt i utvalda Stadium-butiker i Sälen och Mora under Vasaloppets sommarvecka 2019.

Våra huvudsponsorer