2019-12-10 09:48

”Det är alltid roligt att att lyckas tillsammans”

Lina Korsgren, professionell skidåkare, Vasaloppsvinnare 2018 och lagledare för Team Ramudden, som också är värd för Stafettvasan, har skidat mellan Sälen och Mora totalt sex gånger. Även i vinter är hon högaktuell för topplatserna i både Vasaloppet och Tjejvasan och bjuder här på lite inspiration inför 2020 års upplaga av världens största skidstafett:

Vad är det roligaste med att åka något av loppen under Vasaloppets vintervecka?

– Stämningen! Alla som hejar längs med spåret och alla funktionärer som alltid är glada och tillmötesgående när du antingen passerar en kontroll eller hämtar ut din nummerlapp. Vasaloppet innebär alltid en spänning och förväntan som ligger i luften, den är svår att ta på men du kan alltid känna den!

Hur ser du på betydelsen att vara ett lag och träna tillsammans?

– Det finns många fördelar. Det är peppande och inspirerande att ta hjälp av varandra och roligt att byta erfarenheter när det kommer till både träning och tävling. I vårt team är det viktigt med ett bra klimat där alla får ta sin plats, känna sig bekväm och vara den man är vilket jag tror är jätteviktigt!

Hur ser din egen erfarenhet från stafettlopp ut, några tips att dela med dig av?

– Jag har deltagit i Stavettvasan och sprungit Vasastafetten ett antal gånger. Laglopp är speciella, jag tycker ofta att det är mer roligt än nervöst. Det finns fler att fördela ansvaret och pressen mellan. Sen är det alltid roligt att lyckas tillsammans, delad glädje är ju dubbel glädje.

Läs mer om Stafettvasan här >

Anmäl ditt lag nu >

Våra huvudsponsorer