2020-06-14 07:39

Fem tips inför Hemmavasan 2020

Vad roligt att du planerar att genomföra Hemmavasan i augusti! Missa inte att kolla in Vasaloppsskolan på Vasaloppet.TV för grymma tips om träning, utrustning, energi och hur du kan lägga upp ditt lopp. Dessutom bjuder vi här på ytterligare tips och råd på vägen. Lycka till med ditt historiska lopp!

  1. Välj lopp efter form

I Hemmavasan kan du delta i vilket lopp du vill, det spelar ingen roll vilket lopp du var anmäld till från början. Känns det alltför enkelt att springa 45 km? Då kan du anta utmaningen 90 km istället. Du kan också välja att springa 10 km eller cykla 30 km istället för att cykla 90 km, och så vidare. Välj ett lopp som passar din form just nu så får du en härlig upplevelse!

  1. Hitta sällskap

Vill du hitta någon att springa eller cykla med? Kolla med din lokala idrottsförening om någon mer därifrån ska delta. På Facebook finns även olika grupper kopplade till Vasaloppet, till exempel ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet”, ”Ultravasan 90 & 45 2020” och ”Vasaloppstrippeln 2020”. Följ gärna hashtaggen #hemmavasan i sociala kanaler så håller du dig uppdaterad. Tänk på att hålla avstånd och följa myndigheternas rekommendationer!

  1. Hitta en runda

Du har säkert bra koll på hur långa dina favoritrundor är. Om du ska använda någon av dem för Hemmavasan eller hitta en helt ny runda är upp till dig. Gör det som känns mest inspirerande! Om du vill mäta upp en ny runda hemifrån soffan gör du det enkelt med hjälp av en karttjänst på webben, till exempel Hitta.se eller Eniro.se. Oavsett om du springer eller cyklar, var rädd om dig och välj vägar som inte är hårt trafikerade.

  1. Fyll på med energi

Passa på att dricka och äta när Hemmavasan-appen visar att du nått en kontroll – då blir det ungefär en mil mellan stoppen. Om du väljer att cykla eller springa en kortare runda flera gånger kan du lägga en ryggsäck i skogen med energi eller stanna till hemma och fylla på. I annat fall, ta med fyllda flaskor eller en vätskeryggsäck plus energibars, gels, nötter, godis eller liknande. Eller stanna till vid ett café, det är fullt tillåtet. Tänk på att dricka mycket om det är en varm dag!

  1. Pepp längs vägen

Via Hemmavasan-appen kan dina nära följa ditt lopp. Dela dina uppgifter med dem och be om lite digital pepp längs vägen – det kommer att vara mycket värt. Kanske de till och med står och väntar på dig när du går i mål? Lördagen den 15 augusti är den stora Hemmavasan-dagen där Vasaloppet.TV sänder tolv timmar direktsändning, missa inte att tipsa nära och kära om kolla in detta!

Hemmavasan 15-22 augusti 2020 – mer information här

Frågor och svar om Hemmavasan

Våra huvudsponsorer