2022-06-17 09:29

Fina priser lottas ut när Vasastafetten firar 30 år

Lördag 20 augusti genomförs Vasastafetten för 30:e gången. Hittills är nära 200 lag anmälda för att springa det 90 km långa loppet mellan Sälen och Mora. För att fira Vasastafettens 30-årsjubileum och peppa deltagarna lite extra lottar Vasaloppet i år ut fina priser till lagen. Första pris är startplatser till 2023 års Vasaloppstrippeln 30 till samtliga lagmedlemmar, dessutom vinner ytterligare fem lag 10 startplatser till valfritt 30-kilometerslopp, skidor, cykel eller löpning, 2023.

Vasastafetten bjuder alltid upp till folkfest när hundratals lag med tio löpare i varje – från föreningar, företag och kompisgäng – delar på den klassiska sträckan från Sälen till Mora. Efter två års uppehåll på grund av pandemin är det äntligen dags att välkomna alla löpare tillbaka till arenan igen när 100-årsfirandet av Vasaloppet fortsätter samtidigt som Vasastafetten arrangeras för 30:e gången.
– Nu får vi fira dubbelt upp i sommar vilket så klart blir extra roligt. Och självklart firar vi på Vasaloppsvis och lottar ut priser som uppmuntrar till fortsatt aktivitet och rörelseglädje, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet.

I vanlig ordning koras ett segrande lag i dam- respektive herrklassen i Vasastafetten men i år behöver man inte vara snabbast för att få en extra belöning. Totalt lottas sex priser ut bland alla lag som fullföljer loppet. Ett lag vinner startplatser till Vasaloppstrippeln 30 till samtliga tio medlemmar, till ett värde av 18 200 kronor. Dessutom vinner ytterligare fem lag startplats i valfritt 30-lopp under 2023, till ett värde av cirka 7 000 kronor per lag. Vinnarna får ta emot priset direkt vid målgång i Mora i det nya målområdet där det också bjuds på afterrun med livemusik och roliga kringaktiviteter i Tingshusparken.

För den som blir sugen på att dra ihop ett lag och anmäla sig finns det fortfarande gott om platser kvar. Välkomna!

LÄS MER OM VASASTAFETTEN OCH ANMÄL DITT LAG >

Mer om lotteriet när Vasastafetten fyller 30 år >

Fakta Vasastafetten:

Vasastafetten har tre klasser: Dam, Herr och Motion. I dam- och herrklasserna tävlar man om prispengar. Herr = Tillåtet med damer. Dam = Endast damer. Motion = Fritt antal damer respektive herrar. I motionsklassen är det dessutom tillåtet att springa fler sträckor per person.

Vasastafetten 2022 genomförs lördagen den 20 augusti med start i Sälen kl. 09.00. De tio delsträckorna är från 4,5 till 15 km långa. Banans totala stigning är 867 meter. Målgång sker i år för första gången vid den nya Vasaloppsportalen vid klockstapeln i Mora.

Vasastafettens tio sträckor och banbeskrivning:

  1. Start i Sälen–Smågan – 9,2 km
  2. Smågan–Mångsbodarna – 14,3 km
  3. Mångsbodarna–Risberg – 10,8 km
  4. Risberg–Evertsberg – 12,4 km
  5. Evertsberg–Oxberg – 15 km
  6. Oxberg–Gopshus – 4,5 km
  7. Gopshus–Hökberg – 4,7 km
  8. Hökberg–Läde – 4,7 km
  9. Läde–Eldris – 5,5 km
  10. Eldris–Mål i Mora – 8,9 km

BANBESKRIVNING > 

Historien om Vasastafetten >

Våra huvudsponsorer