2020-11-04 16:05

Har åkt 1,5 kilometer skidor - nu hårdtränar ”Mackan” inför Vasaloppet

Halmstad Golfarena/Skidarena är ett av Vasaloppets sydligaste officiella Vasaloppscenter med både skidspår och testanläggningen Halmstad Fystester. Här arbetar personliga tränaren Markus ”Mackan” Enocksson som trots noll erfarenhet av skidåkning bestämt sig för att genomföra Vasaloppet 2021.

– Jag har alltid gillat att träna i olika former. När jag var yngre utövade jag idrotter som fotboll, ishockey och golf och vid 12 års ålder bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på golfen och genomförde åtta år som professionell spelare innan jag avslutade karriären 2015.  Efter det försökte jag hitta andra träningsformer än den traditionella gymträningen och 2017 hittade jag Crossfit som blivit ett stort intresse idag. Det jag fastnade för var att kunna utveckla min fysiska kapacitet på olika sätt, säger Mackan.

VasaVloggen är del av ”Mackans” Youtubekanal och där tittare får följa hans skidträning från de vingliga första skären på rullskidor i Halmstad till starten i Sälen. ”Mackan” som sällan genomför något halvdant går nu in i en helhjärtad Vasaloppssatsning.
–  Jag är inte så orolig för min fysiska kapacitet, men jag har ju bara åkt 1,5 kilometer längdskidor tidigare och tekniken kommer att vara min största utmaning. Dock har jag en riktigt bra anläggning att utgå ifrån här i Halmstad som ger mig mycket professionell och bra hjälp.

I tidigare avsnitt av VasaVloggen kan tittare se hur ”Mackan” provar rullskidor, teknikövningar och älglufs och får initierad coachning av några rutinerade Vasaloppsåkare: Martin Siljegård, vd på Golfarenan och topp 500 i Vasaloppet, Viktor Johansson och Kenneth Rolling.
–  Det är väldigt roligt och jag är imponerad av Mackans fysiska kapacitet och hur snabbt han plockar upp delar av tekniken. Det ser lovande ut, men vi har en del kvar att jobba på om det ska bli en trivsam resa mellan Sälen och Mora för ”Mackan”, säger Martin Siljegård.

Hans egen målsättning med Vasaloppet är att genomföra loppet så bra som möjligt och att inspirera andra till att våga utmana sig själva.
–  Målet med min Youtubekanal generellt är att inspirera fler till att våga göra det de tycker är roligt, att våga utmana sig själva i olika former och visa att det även krävs hårt arbete om vi vill uppnå våra mål, säger ”Mackan”.

Hittills har fem avsnitt av VasaVloggen släppts på ”Mackans” Youtubekanal och varje torsdagskväll kommer ett nytt avsnitt.

VasaVloggen släpps varje torsdag klockan 18.00 och görs i samarbete med Halmstad Golfarena/Skidarena, ett av våra sydligaste Vasaloppscenter i landet.

Fakta
Markus ”Mackan” Enocksson ska åka Vasaloppet för första gången 2021 men har endast åkt 1,5 kilometer längdskidor tidigare. Han vloggar nu sin träning varje vecka och vi får ta del av träningen, upplevelser och massor av tekniktips och coachning.

Följ ”Mackans” resa till Vasaloppet via hans YouTube-kanal 

Senaste avsnittet

Följ Markus på instagram: @markusenocksson

Kontakt:
Markus Enocksson 073-6573994, markus@golfarenan.se
Martin Siljegård 073-6875789, martin@golfarenan.se

 

Våra huvudsponsorer