2021-10-01 10:08

Johnny Hällneby ny officiell Vasaloppscoach med fokus på ultralöpning

Vasaloppet hälsar ultralöpningsprofilen Johnny Hällneby från Stockholm välkommen som Officiell Vasaloppscoach! Genom sitt företag, Pace on Earth, erbjuder Johnny allt från kurser, föreläsningar, löparresor och coaching – både i grupp och individuellt. Dessutom driver han, tillsammans med kollegorna, Sveriges största podcast om ultralöpning.

Johnny Hällneby kom in på ultralöpning 2013 och är sedan dess ”ohjälpligt fast”. Han debuterade på sträckan 100 miles med tiden 15 timmar och 40 minuter (!) och är i dag svensk rekordhållare på 6-dagarslöpning med 880 kilometer.

I Vasaloppssammanhang är Johnny Hällneby knappast okänd. Förutom att han coachat deltagare inför Ultravasan sedan premiären 2014 har han också agerat expertkommentator under tv-sändningarna av Ultravasan 90 och Ultravasan 45 i Vasaloppet.TV.

– Jag känner mig både stolt och hedrad över uppdraget som Officiell Vasaloppscoach. Genom åren har vi på Pace on Earth coachat hundratals ultralöpare för att klara Ultravasan och att de sista åren ha fått vara med som expertkommentator för tävlingen har varit både roligt och spännande. Vasaloppsorganisationen gör ett otroligt bra jobb för både deltagare och publik och det är härligt att få fortsätta jobba i ett så proffsigt team, säger Johnny Hällneby.

För den som vill utveckla sin löpning, bli starkare, kunna springa snabbare och längre – riktigt långt – har Johnny Hällneby och Pace on Earth flera spännande upplägg. Det mest populära programmet heter “10 månader mot 10 mil” och startar nu i oktober. Den som följer det kan räkna med att vara optimalt förberedd för Ultravasan i augusti kommande år.
– Gemensamt för all vår coaching är att vi jobbar med en helhetssyn på livet och löpningen. Visst fokuserar vi på träningsrelaterade mål men minst lika viktigt är sambandet mellan kost, sömn, stress, träning och mentalt fokus. Långsiktighet och kontinuitet i träningen är en viktig del och vår coachning har alltid siktet inställt på att kroppen ska hålla för många timmars löpning – nu och i flera år framöver, säger Johnny Hällneby.

Mer om löpcoaching, kurser och kontaktuppgifter till Johnny Hällneby och Pace on Earth >

FAKTA/ Vasaloppets Officiella coacher är:

Markus Jönsson, skidåkning – Cross Country Clinic, Ulricehamn
Catarina Henriksson, skidåkning – Träningsinspiratören, Stockholm
Erik Wickström, skidåkning och löpning – Wickström Coaching, Borås
Håkon Breistrand, skidåkning och löpning – Fysio-outdoor, Mora
Johnny Hällneby, ultralöpning – Pace on Earth, Stockholm
Mattias Svahn, skidåkning – Vasasvahn, Mora
Rikard Tynell, skidåkning – Tynell Activity, Falun
Staffan Larsson, skidåkning – Aktiv Sport, Mora
Anna och Johan Olsson, skidåkning – AJ Camps, Sundsvall
Emil Lindgren, cykling – Emil Lindgren Racing

LÄS MER OM DE OFFICIELLA VASALOPPSCOACHERNA >

 

Våra huvudsponsorer