2018-08-16 15:28

Laddade för Vasakvartetten 2018

På lördag är det dags för andra upplagan av Vasakvartetten. Löparstafetten med fyra sträckor mellan Sälen och Mora. Till start kommer bland andra Team Ekan från företaget Ekan Management i Göteborg.

– Det känns som vi är redo och i form. Det blir spännande eftersom det är ett helt nytt lopp för oss, säger Jenny Eriksson, en av deltagarna i Team Ekan.

Bakgrunden till att Team Ekan kommer till start i Vasakvartetten är att man vann den utmaning som Vasaloppet och Dagens industri utlyste tidigare i år. Man utmanade företagslag att delta i stafettloppen Vasakvartetten och Stafettvasan i något som kallas för Dubbelutmaningen.

Team Ekan tog hem förstapriset efter en välformulerad motivering av Johan Frisack: ”Framgångar är inte självklara, det krävs hårt arbete och eftertänksamhet vare sig det är i arbetet eller i ett Vasalopp”

Eftersom Stafettvasan på vintern består av fem sträckor så valde Team Ekan att komma till start med två lag så inte en av de fem i teamet skulle behöva vara reserv på sommaren.

– Alla fem var sugna på att springa. Så då hittade vi några till här på jobbet som ville vara med, berättar Jenny Eriksson.

Inför stafetten har Team Ekan fått en del tips och råd av en av Vasaloppets officiella coacher, Håkon Breistrand. Håkon som för övrigt också är tävlingsledare för Ultravasan.

Just Vasakvartetten och sträckan Sälen-Mora sommartid är något helt nytt för medlemmarna i Team Ekan.

– Men flera av oss har varit på plats vintertid. Jag själv åkte Tjejvasan i vintras, berättar Jenny Eriksson.

– Och jag åkte Vasaloppet förra året, säger Emma Andersson, som också ingår i teamet.


Även om sträckningen är ny så är medlemmarna i Team Ekan inte ovana löpare. Göteborgsvarvet är något som många av dem deltar på årligen.

– För några finns även Lidingöloppet och något maratonlopp i planeringen, berättar Jenny.

Efter Vasakvartetten ställs siktet in på Stafettvasan i vinter.

Hur är er erfarenhet som längdåkare?
– Den är blandad. Några är ganska nya på det. Det blir bra att vi får hjälp med upplägg och utrustning inför vintern, säger Jenny.

Hur har snacket gått på företaget om ert deltagande i Dubbelutmaningen?
– Det har varit väldigt positivt. Det är något vi snackar om här på lunchen och alla är väldigt stöttande. En sån här sak är bra för sammanhållningen och ett bra sätt att skapa engagemang. Det är något vi kan rekommendera andra företag att göra, säger Jenny och Emma.

– Förhoppningsvis blir det här något årligen återkommande för oss och engagerar fler kommande år, fortsätter duon.

Det här är Dubbelutmaningen:
Vasaloppet och Dagens industri utmanar företagslag att delta i stafettloppen Vasakvartetten och Stafettvasan. Inför utmaningen utlystes en pristävling som i år vanns av Team Ekan från Ekan Management i Göteborg. Laget består av: Emma Andersson, Pontus Aronsson, Jenny Eriksson, Johan Frisack och Petra Lundgren.

I vinsten ingår träningsstöd från Vasaloppets coacher, startplatser i båda stafettloppen, och utrustning från Asics, Madshus, Craft och Swix.

Dubbelutmaningen startar nu den 18 augusti 2018 med löpning i Vasakvartetten.
Följ de lag som antar Dubbelutmaningen i sociala medier på hashtaggen #dubbelutmaningen.

Det här är Vasakvartetten:
Löparstafett för fyramannalag. 90 km från Sälen till Mora fördelade på fyra delsträckor som är 23,5, 23,2, 24,2 och 19,1 km.

Våra huvudsponsorer