2020-09-21 11:42

Markus Jönsson i Ulricehamn, ny Officiell Vasaloppscoach

Elitskidåkaren Markus Jönsson har i dagarna utnämnts till Officiell Vasaloppscoach. Genom sitt företag Cross Country Clinic erbjuder han kurser, läger och personlig träning inom skidor, rullskidor och kondition. På sin hemmaplan har han förstklassiga möjligheter tack vare samarbetet med Lassalyckans Officiella Vasaloppscenter i Ulricehamn, vars sportbutik nu också utsetts till Officiell Vasaloppsbutik.

39-årige Markus Jönsson, som är trebarnsfar och tävlar för Tranemo IF, har under flera år satsat hårt på Vasaloppet och har sex gånger hamnat topp 20 – med en niondeplats som den främsta placeringen. I Årefjällsloppet 2018 stod han som segrare! Det brukar även bli ett flertal lopp på rullskidor där han också oftast hamnar i toppen av resultatlistan; bland annat finns ett SM-guld på Markus meritlista.

Lever skidor
Markus samarbetar som instruktör med Lassalyckans Vasaloppscenter i Ulricehamn och arrangerar bland annat rullskiddagar under sommarhalvåret. Han har också skidlektioner efter önskemål och är personlig tränare inom kondition, löpning och rullskidor.

– Jag och min Cross Country Clinic lever skidor, säger Markus Jönsson. Jag hjälper alla, från nybörjaren som vill gå i mål i Mora till elitmotionären som siktar mot elitledet. Kombinationen av att vara satsande elitåkare och tidigare skidgymnasielärare gör att mina kunder upplever mina pass som både pedagogiska och verklighetsnära.

– Min elitsatsning sker parallellt med ett vanligt familjeliv med tre små barn, villa, jobb och ofta snöfria vintrar med mesta delen rullskidåkning. Så jag känner väl till din utmaning med att kunna förbereda dig inför ditt Vasalopp på bästa sätt. En populär och unik produkt är min coachningstjänst, som bygger på att du ska uppleva, känna och lära dig nyckelpass tillsammans med mig.

Lassalyckan
Lassalyckan i Ulricehamn har under många år varit ett Officiellt Vasaloppscenter. Helena Haglund som är turistchef i Ulricehamn gläds åt Markus utnämning till Vasaloppscoach. Därtill har Lassalyckans sportbutik nu också certifierats som Officiell Vasaloppsbutik:
– För Lassalyckan som Vasaloppscenter är det otroligt glädjande att få samarbeta med en certifierad coach vilket innebär att vårt center nu är komplett med både en certifierad Vasaloppscoach och en certifierad Vasaloppsbutik. Utbudet av kvalitetssäkrade träningsmöjligheter stärks ytterligare och vi hälsar gamla och nya träningssugna besökare till Ulricehamn.

Utveckla din förmåga
Markus Jönsson hjälper dig gärna om du önskar att utveckla din förmåga inom rullskidor, skidor och kondition! Önskar du ta en lektion för att lära dig att åka längdskidor så finns Markus tillgänglig för tidsbokning.

Då arbete och vardag ofta tar stor del av vår tid är nyckeln till att utvecklas att träna så effektivt som möjligt, och detta är något Markus utifrån sina egna erfarenheter kan hjälpa dig med.

Pusselbiten som gjort det möjligt
Effektiv barmarksträning i södra delen av Sverige, läs Ulricehamn, har lett till att Markus Jönsson blivit en elitskidåkare. Eftersom vintersäsongen vanligtvis är relativt kort i hans hembygd blir rullskidor en viktig pusselbit i hans skidåkning. Det är den mest grennära träningen man kommer åt när snön töat bort för säsongen. En annan lika viktig del till framgången är att han brinner för längdskidor och det som tillkommer för att bli en bra längdskidåkare.

Trots intensiva pass har skadorna varit få och han menar att just längdskidor och rullskidåkning är en av de bästa motionsformerna man kan tänka sig, där man tränar hela kroppen på ett skonsamt sätt. Träning för skidåkning har blivit en stor del av Markus liv. Hans kunskaper i ämnet vill han inte ska gå till spillo. Han är därför tillgänglig för dig som vill slipa på din teknik. Nu är han också utnämnd till Officiell Vasaloppscoach!

Vasaloppet välkomnar Markus i gänget!

Tidsbokning för personlig träning och frågor kontakta Markus Jönsson:
www.crosscountryclinic.se >

FAKTA/ Vasaloppets Officiella coacher är:
Markus Jönsson, skidåkning – Cross Country Clinic, Ulricehamn
Catarina Henriksson, skidåkning – Träningsinspiratören, Stockholm
Erik Wickström, skidåkning och löpning – Wickström Coaching, Borås
Håkon Breistrand, skidåkning och löpning – Fysio-outdoor, Mora
Mattias Svahn, skidåkning – Vasasvahn, Mora
Rikard Tynell, skidåkning – Tynell Activity, Falun
Staffan Larsson, skidåkning – Aktiv Sport, Mora
Anna och Johan Olsson, skidåkning – AJ Camps, Sundsvall
Emil Lindgren, cykling – Emil Lindgren Racing

Läs mer om de officiella Vasaloppscoacherna >

Våra huvudsponsorer