2020-10-13 08:53

Oscar satsar på "Supervasan" – Vasaloppstrippeln 90 under 20 timmar

Hösten 2020 har Konditionspodden startat sin femte säsong med en spännande utmaning som låter lyssnarna följa med genom svettiga förberedelser, fysiskt utmanande genomförande och, förhoppningsvis, en triumferande målgång i Mora. Elittriathleten och träningsgurun Oscar Olsson ska åka rullskidor, cykla och springa tre gånger Vasaloppet – totalt 27 mil, under 20 timmar.

– Jag älskar allt med den här utmaningen. Platsen, historien och utmaningen i sig. Vasaloppet är ett av våra mest anrika lopp, som utvecklas genom åren inom flera olika idrottsgrenar, och eftersom jag kommer från multisport och triathlon så är det just utmaningen att bemästra alla tre grenar, och inte enbart själva distansen, som jag går igång på. Att få genomföra detta i fäders spår, på ett helt nytt sätt, känns spännande, säger Oscar Olsson.

Bakgrunden till utmaningen, som alltså fått namnet Supervasan, är en tydlig ambition att fortsätta uppmuntra till träning och rörelse, trots rådande omständigheter. I en tid där tävlingar och träningsarrangemang varit inställda under större delen av 2020 kände Oscar ett behov av att hitta en ny utmaning som driver både honom och lyssnarna framåt.
– Alla motionärer och atleter ställer sig samma fråga: Hur länge skall det vara så här? Men jag vill att man ska se möjligheter och hitta nya utmaningar, säger Oscar Olsson.

Startskottet för utmaningen går i Sälen torsdag 15 oktober och inleds med rullskidor till Mora, sedan ett snabbt byte där Oscar hoppar upp på en mountainbike och trampar sig fram 94 km i cykelspåret tillbaka till Sälen igen. Därefter byter han om och springer tillbaka till Mora. Totalt 27 mil och målet är att genomföra utmaningen under 20 timmar.

Självklart kommer dessa påfrestande timmar fyllda med kämpaglöd att liverapporteras av programledar-Frida och producent-Niklas som följer Oscar i en husbil mellan Sälen och Mora. Initiativets syfte är att sprida motivation och inspiration till Konditionssverige och Oscar vill peppa fler till att skapa sina egna utmaningar utan regler eller ramverk. Det viktigaste är att hitta något som driver träningen framåt, som är roligt och faktiskt går att genomföra. Mantrat i podden är att träning ska vara glädjande och ge mening.
– Jag känner stor inspiration att göra någonting i dessa tider. Den här utmaningen, som ni får följa i podden, hoppas jag kan vara en liten ljusstrimma för lyssnare och Konditionssverige, att fortsätta göra utmaningar som pressar och motiverar.

Källa: Pressmeddelande

Vasaloppet önskar Oscar lycka till!

Fakta: Oscar Olsson ska ta sig fram 27 mil under 20 timmar. 90 km rullskidor, 90 km cykling, 90 km löpning. Sträckan går fram och tillbaka mellan Sälen och Mora.

Konditionspodden drivs av Oscar Olsson och Frida Zetterström och produceras av Fredag CBWP. Podden syftar till att bidra med inspiration och kunskap till träningsintresserade där duon ger lyssnarna rätt verktyg för att nå resultat.

Datum: torsdag 15 oktober
Kontakt: Niklas Axhede 070-88 11 374, niklas@fredag.se
Oscar Olsson 070-21 84 864, oscar.olsson@o2tri.se

Lyssna på Konditionspodden där poddar finns! Följ Konditionspodden på Instagram: @konditionspodden och på Facebook: www.facebook.com/konditionspodden

Våra huvudsponsorer