2018-08-15 15:00

SVT-profiler springer Vasastafetten

SVT:s långloppsexpert Mattias Svahn är löpande lagledare för laget ”SVT med vänner” på Vasastafetten på lördag.
– Vi har tänkt på att ha ett SVT-lag i flera år. Nu är tanken på att det här ska bli ett årligt event för oss framöver, säger Mattias som själv springer fjärde sträckan.

I laget, med startnummer 518, springer också bland annat SVT-sportens Peter Jonsson och Jenny Modin.

– Vasastafetten blir ett bra tillfälle för oss att träffas under lugnare former. Upplägget med fyra sträckor mellan 4,5 och 5,5 kilometer gillar jag. Man behöver inte vara i topptrim för att delta, säger Mattias som dock får springa fjärde sträckan, 12,4 kilometer, mellan Risberg och Evertsberg.

– Efter stafetten hänger vi och har det trevligt. Tävlingen är inte det viktigaste utan att vi har en trevlig dag tillsammans, menar Mattias.

Hur laddar ni upp?
– Vi har stjärnkocken Melker Andersson i laget så jag räknar med att det blir en pastaladdning på fredag.

SVT-profiler i laget är förutom Mattias reportrarna Peter Jonsson och Jenny Modin samt Erika Christensson, mångårig projektledare av Vinterstudion. Med i laget är också Adam Karlsson som under flera år varit kameraman som följt SVT:s åkande reporter i Vasaloppet: först Rickard Olsson och sen Brita Zackari.

– Adam tar första sträckan och sen har vi Erika på andra. Den passar henne som har fina orienteringsmeriter. Det är ju en hel del smal stig och löpande på spänger mellan Smågan och Mångsbodarna, säger Mattias.

Andra sträckan som Christensson springer är 14,3 kilometer och näst längst. Längsta sträckan är Evertsberg – Oxberg där hängivne löparen Peter Jonsson springer de 15 kilometerna. Peter som för övrigt kallar sig marathonmannen på Instagram.

Tänkt att springa en sträcka i laget var också meteorologen Pia Hultgren.

– Tyvärr fick Pia lämna återbud. Hon var tvungen att fixa vädret istället, avslutar Mattias.

Läs mer om Vasastafetten här

Våra huvudsponsorer