2021-11-09 09:24

Välkommen till Vasaloppet 10 – på skidor genom alla tider

Med det nya loppet Vasaloppet 10 kan alla vara med och fira Vasaloppet 100 år i vinter. Klä dig i träningskläder från valfritt decennium, åk en mil på skidor och hjälp oss skapa en färgsprakande hyllning till 100-åringen Vasaloppet!

Vasaloppet 10 arrangeras lördag 5 mars, dagen innan Vasaloppet, och går från den sista kontrollen i Vasaloppsarenan, Eldris, till Vasaloppsmålet i Mora. Starten går från 10.00 och sträckan är knappt 10 kilometer. Ingen segrare utses i Vasaloppet 10 men alla som åker i mål får en sluttid, medalj och diplom. Dessutom kommer Vasaloppets kranskulla och kransmas vara på plats och dela ut kransar och pris till tio deltagare som har den bästa klädseln.
– Hela loppet blir en hyllning till vår 100-åring och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att visa upp sig i kläder från olika tidsepoker. Vasaloppet 10 går i fri stil med klassiska spår och en pistad yta så det finns alla möjligheter att testa olika sorters utrustning, som breda träskidor, skejtskidor eller andra varianter, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

Tidigare Vasaloppssegrare, kranskullor och kransmasar kommer att bli inbjudna till hyllningsloppet och i målområdet bidrar en mängd samarbetspartners med feststämning på olika sätt.
– Vi tror att det här loppet kommer att locka stor publik och ser fram emot en festlig dag där vi på olika sätt hyllar och uppmärksammar allas vår 100-åring Vasaloppet. Anmälan är öppen från och med i dag, varmt välkomna, hälsar Tommy Höglund.

Folksam är värd för Vasaloppet 10, anmälan görs på vasaloppet.se/minasidor>

Satsningen på Vasaloppet 10 innebär att Blåbärsloppet som tidigare har arrangerats lördagen innan Vasaloppet utgår i vinter.

Läs mer om Vasaloppet 10 >

Fakta Vasaloppet 10 – på skidor genom alla tider 

Klä dig gärna i träningskläder och använd utrustning från valfritt decennium – och var med och hylla vår 100-åring Vasaloppet! Segerkransar och priser i form av startplatser till valfritt lopp under kommande sommarvecka och vintervecka delas ut till de tio bästa klädda skidåkarna. (Värde upp till cirka 2 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.) Självklart går det även bra att åka i sina vanliga skidkläder och gestalta en nutida skidåkare!

Datum: Lördag 5 mars 2022
Distans: 9,2 kilometer
Start: Startplats Eldris
Mål: I den nya målportalen vid klockstapeln i Mora
Stil: Fri stil
Typ: Motionslopp
Minimiålder: 8 år
Anmälningsavgift: 400 kr, 200 kr för de som är födda 2006 och senare.
Maximalt antal deltagare: 2 000
Värd: Folksam

 

Våra huvudsponsorer