2020-10-02 06:46

Vasalöparen nr 3/2020 – härlig höstläsning

Vasalöparen är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Oavsett om du gillar att åka skidor, cykla eller springa så hittar du intressanta reportage, intervjuer, träningstips, annonser och en massa annat i tidningen – som du även kan läsa digitalt här på hemsidan. Höstnumret innehåller bland annat en lång intervju med Clara Henry som är aktuell med tv-serien ”Du Clarar mer än du tror”, en serie om träning som sänds på SVT nu i oktober.

I Vasalöparen kan du läsa om Vasaloppets arrangemang och det senaste inom skidåkning, mountainbike och terränglöpning. Här får du de bästa tipsen gällande träning, kost och prylar, oavsett om du är nybörjare eller van motionär.

Du får Vasalöparen hemskickad, om du deltog i Hemmavasan 2020 eller är anmäld till något lopp i Vasaloppets vintervecka 2021 och/eller i Vasaloppets sommarvecka 2021 eller om du är prenumerant. Tidningen skickas till alla registrerade deltagare i Sverige. Dock skickas endast en tidning ut per hushåll, oavsett om ni är flera i samma hushåll som är anmälda till våra lopp. I stafetterna Stafettvasan, Vasastafetten och Vasakvartetten skickas en tidning per lag till lagkaptenen.

Det går också att läsa Vasalöparen digitalt helt gratis på Vasaloppets hemsida. Även tidigare nummer kan läsas digitalt.
LÄS VASALÖPAREN DIGITALT >

Ur innehållet, Vasalöparen nr 3/2020:
Start:
– Tf vd Johan Erikssons ledare: ”Det blir ett Vasalopp.”
– Nyspårat: Nyheter i Vasaloppsvärlden.
– Forskning: Nytt om kost & träning.
– Prylkollen: Heta, nya prylar och kläder för dig som tränar.
Reportage:
– Porträttet: Programledaren Clara Henry är skogstokig i ultralöpning. Hon älskar att springa långt och långsamt och tycker att det är sunt att ge upp ibland.
– Våga satsa i coronatider! När pandemin härjar och Loppsverige är i gungning får man hitta mål och mening på nya plan. Experten Johnny Hällneby ger dig en motivationsboost.
– Skål! Drick dig in i mål: Vill du ha lite draghjälp under ett tufft pass eller lopp? Då kan du testa att ladda med koffeindryck eller rödbetsjuice.
– Vasaloppstrippeln, så gick det! Lorentz och Charlotte tog hem sina Vasaloppstripplar med bravur medan Madeleine snubblade på mållinjen.
– Hemmavasan, vilken succé! Folket, kändisarna, den ultralånga tevesändningen, tokern som genomförde samtliga 8 lopp (!) på 8 dagar, Fia som ”sprang” ett Mount Everest och mycket mycket mer från denna härliga, kreativa högst annorlunda men ack så inspirerande vecka.
Träning:
– Fråga experterna
– Gå igång på skidgång! Johanna Ojala guidar dig.
– Härligt, härligare, höstlöpning!
– Snabbare på cykel? Kör styrka!
Med mera, med mera… Trevlig läsning!

Fakta/Vasalöparen

Utgivningsdatum 2020
Nr 1: 7 februari
Nr 2: 22 maj
Nr 3: 2 oktober
Nr 4: 27 november

Synpunkter och tips
Har du några synpunkter på tidningen eller önskemål och tips på vad vi ska skriva om i nästa nummer, kontakta gärna Gabriel Jansson på Vasaloppet, gabriel.jansson@vasaloppet.se

Utebliven tidning eller frågor om tidigare nummer?
Kontakta Vasaloppets kundtjänst:
Telefon: 0250-392 00, info@vasaloppet.se

Annonsera i Vasalöparen
ANNONSINFORMATION >

Våra huvudsponsorer