2018-09-28 07:00

Vasalöparen nr 3/2018 – med träningsprogram för Vasaloppets vintervecka

Fredag 28 september utkommer Vasalöparen med sitt tredje nummer för året. Vasalöparen är Vasaloppets egen tidning och detta nummer skickas till dig som deltog i Vasaloppets sommarvecka 2018 eller är anmäld till något lopp i vinterveckan 2019. Tidningens 84 sidor är som vanligt fyllda med såväl intressanta artiklar som annonser. Du kan även läsa Vasalöparen digitalt här på hemsidan.

Vasalöparen håller dig uppdaterad om Vasaloppets arrangemang och det senaste inom skidåkning, mountainbike och terränglöpning. Här kan du läsa om de bästa tipsen gällande träning, kost och prylar, oavsett om du är nybörjare eller van motionär.

Du får tidningen hemskickad, förutsatt att du är anmäld till något av våra kommande lopp – eller är prenumerant. (För mer information, se faktarutan nedan.)

Det går också att läsa Vasalöparen digitalt helt gratis på Vasaloppets hemsida; detta nummer finns att läsa från och med den 28 september. Även tidigare nummer kan läsas digitalt.
LÄS VASALÖPAREN DIGITALT

Vasalöparen nr 3/2018 innehåller bland annat detta:
– Sommarveckan: Återupplev bilderna, citaten och känslan från Vasaloppets sommarvecka 2018.
– Formkollen: Bob Impola.
– Löpning: Åtta löparprofiler tipsar om sitt favoritpass på hösten.
– Kost: Vi tar det igen, de generella kostråden. Och så presenterar vi Jörgen Auklands matintag som till stor del består av mackor, gärna med chokladkräm.
– Porträttet: Möt systrarna Jenny och Susanna Kallur, som ska åka Tjejvasan.
– Tjejsatsning: Skidklubben i Växjö tröttnade på att deras buss till Vasaloppet var full av män, så de startade en egen satsning på att få fler tjejer att åka mellan Sälen och Mora.
– Träningstips: Här är tre sidor du inte ska missa om du precis har börjat eller funderar på att börja åka rullskidor.
– Skidguide: Heta nyheter inför en kall vinter.
– Tidig snö: Din guide till elva destinationer som erbjuder skidåkning innan vintern anländer.
– Träningsprogram: Den officiella vasaloppscoachen och vasaloppssegraren Staffan Larsson hjälper dig mot ditt lopp i vinterveckan.
– Tävling: Vinn en skidweekend.

Med mera, med mera…

Fakta/Vasalöparen
Vasalöparen kommer ut fyra gånger om året och ingår i anmälningsavgiften till alla våra lopp. Den skickas till alla registrerade deltagare i Sverige. Dock skickas endast en tidning ut per hushåll, oavsett om ni är flera i samma hushåll som är anmälda till våra lopp. Kom därför ihåg att ange lägenhetsnummer i din anmälan, om du bor i flerfamiljshus. Stafettvasan och Vasastafetten får en tidning per lag, som skickas till lagkaptenen. Vasalöparen skickas till den adress du angivit i Mina sidor, kontrollera gärna att den stämmer.

Hur många nummer man får som deltagare beror på när du anmäler dig. Anmäler du dig tidigt får du fler nummer, dock maximalt 4 nummer per anmälan. Du får alltid numret som utkommer närmast efter genomfört lopp.

Utgivningsdatum 2018
Nummer 1: 9 februari
Nummer 2: 25 maj
Nummer 3: 28 september
Nummer 4: 23 november

Prenumeration till dig själv eller att ge bort
4 nummer för 250 kr. OBS! Det går dessutom bra att beställa en prenumeration som gåva till någon.
HÄR BESTÄLLER DU DIN PRENUMERATION

Synpunkter och tips
Har du några synpunkter på tidningen eller önskemål och tips på vad vi ska skriva om, kontakta gärna tidningens chefredaktör Erik Wickström, erik@dinkondition.se

Utebliven tidning eller frågor om tidigare nummer?
Kontakta Vasaloppets kundtjänst:
Telefon: 0250-392 00, info@vasaloppet.se

Annonsera i Vasalöparen
ANNONSINFORMATION

Våra huvudsponsorer