2016-10-12 18:26

Vasaloppet ger 20 miljoner kronor tillbaka till föreningslivet

Vasaloppet möjliggörs av alla engagerade funktionärer; de cirka 5000 funktionärerna som jobbar under Vasaloppets vintervecka och sommarvecka. Ägarföreningarna IFK Mora och Sälens IF har 55 organisationer och föreningar till sin hjälp. Vasaloppet ger unika förutsättningar för dessa klubbar och föreningar att finansiera sina barn-, ungdoms- och elitverksamheter. Allt överskott går nämligen tillbaka till föreningslivet och idrotten. Se vår nyinspelade film som visar några exempel på vad som blir möjligt tack vare Vasaloppet.


– Man blir varm i hjärtat när man ser vad som genereras från de medel som vi har bidragit med, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick.

Vasaloppets verksamhet genererar årligen cirka 20 miljoner kronor tillbaka till idrotten, varav cirka 50 procent i form av överskott till ägarklubbarna (IFK Mora och Sälens IF), cirka 30 procent i form av ersättning till de föreningar som bistår med funktionärer och cirka 20 procent i form av avgifter till Svenska skid- och cykelförbunden som i sin tur fördelas ut till deras idrottsföreningar.

Se filmen:

Våra huvudsponsorer