2022-09-08 07:52

Vasaloppsveteranernas årsmöte 2022

Cirka 5 000 genomförda Vasalopp. Det är vad personerna på bilden gemensamt klarat av. I helgen höll Vasaloppets Veteranklubb årsmöte och med 41 nya Vasaloppsveteraner är det nu 1 163 skidåkare som klarat av minst 30 Vasalopp/Öppet Spår/Nattvasan 90 (ett per år räknas). Årsmötet bjöd bland annat på gästföreläsning av Daniel Tynell och hyllningar av ett tjugotal personer som i vintras gick i mål med sitt 40:e, 50:e och en med sitt 60:e (!) lopp.

Veteranernas årsmöte ägde rum i lördags, den 3 september, på First Camp Moraparken, som fylldes med hela 150 deltagare från tidig lördagsförmiddag till söndagen, för de som valde att bo kvar.

41 personer blev i år nya veteraner och antalet uppgår således nu till 1 163 som klarat 30 lopp eller mer sedan klubben bildades 1987. Ytterligare ett 20-tal åkare ärades för sina 40 och 50 lopp. Den unika skaran som klarat 60 lopp utökades i vintras till tre genom Gösta Lönnelids prestation, något som tidigare utförts av Bengt Eriksson och Börje Karlsson.

Daniel Tynell var gästföreläsare och medaljutdelare på ett engagerande sätt.

En tipspromenad anordnades under eftermiddagen till Mora Nisses hus där Rolf Hammar och Lars-Åke Hansson tog emot.

Vasaloppets vd Johan Eriksson inledde middagen med ett tal där han bland annat framhöll att Vasaloppets Veteranklubb med alla sina medlemmar står för uthållighet och hållbarhet av stort värde för Vasaloppets framtid.

Drönarfoto: Bo Wallin.

Läs mer om Vasaloppets Veteranklubb och se listan över samtliga 1 163 veteraner.

Vasaloppsveteraner >

Våra huvudsponsorer