Vasaloppsveckan 2014Som funktionär finns det en mängd olika arbetsuppgifter välja mellan. Allt från att dela ut blåbärssoppa och dirigera bilar till att plocka av deltagarnas tidtagningschipp eller valla skidor. Det är ett välkänt faktum att funktionärerna bidrar till deltagarnas totala upplevelse under våra arrangemang. Som funktionär blir du del av en gemenskap som är något utöver det vanliga. Funktionärsarbetet är väl sammansvetsat och bildar en sammanhängande kedja som servar och hjälper deltagarna på ett sätt som är omtalat världen över. Vi är mycket stolta över våra funktionärer och deras klubbar och föreningar.

Funktionärsguiden

Funktionärsguiden är ett viktigt redskap för funktionärerna. I den finns all tänkbar information som rör våra olika lopp, till exempel öppettider, kartor, trafik- och reseinformation, information om digitala tjänster, passertider, program, information om vad som serveras vid kontrollerna och mycket mer – allt för att du som funktionär ska vara rustad att svara på deltagarnas frågor. En separat guide produceras för vinter- respektive sommararrangemangen. Utöver guiden tar vi fram en telefonlista, separat för funktionärerna, inför varje sommar- och vintervecka.

Funktionärsguide sommar 2019 (PDF – 4,3 MB)

Tillägg till sommarens funktionärsguide

Sidan 14 Fredag 9 augusti
16.30 Sommarveckans öppningsceremoni
Öppningsceremoni av sommarveckan med talare, och prisutdelning för Cykelvasasprinten. Lindvallen, Sälen.

Det digitala funktionärsverktygetCykelvasan2014

För att våra funktionärsföreningar på ett enkelt sätt ska kunna kommunicera med sina medlemmar och organisera sitt Vasaloppsarbete använder vi ett digitalt verktyg. Det fungerar lite som ett digitalt kontor. Verktyget är en viktig kommunikationskanal mellan Vasaloppsorganisationen och alla funktionärer. Med hjälp av verktyget kan man bland annat skicka sms till samtliga eller utvalda funktionärer.

Funktionar.vasaloppet.se