Välkommen till en annorlunda Vasaloppsvinter 2021

I nära samråd med myndigheterna har Vasaloppet planerat för en annorlunda Vasaloppsvinter. I år arrangeras enbart två lopp, Tjejvasan och Vasaloppet, som avgörs som elittävlingar. Övriga skidåkare bjuds in till Vasaåket, där man valfri dag under en treveckorsperiod kan skida en distans i Vasaloppsarenan. Flera anpassningar och försiktighetsåtgärder i och omkring Vasaloppsarenan har vidtagits för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Ansökan om pressackreditering för Tjejvasan Elit lördag 27 februari och Vasaloppet Elit söndag 7 mars

Ackreditering är obligatorisk för all media som önskar bevaka Tjejvasan och Vasaloppet 2021. Mejla din förfrågan om ackreditering senast fredag 19 februari 2021 till  media@vasaloppet.se och ange följande:

  • Namn och kontaktuppgifter
  • Uppdragsgivare
  • Datum för önskad ackreditering

Ett begränsat antal journalister och fotografer kommer att beviljas ackreditering för att bevaka Tjejvasan Elit och Vasaloppet Elit 2021 på plats. Särskilda regler och rekommendationer kommer att gälla. Dessa skickas ut i god tid före ankomst till Mora/Sälen och Vasaloppet. På grund av risken för smittspridning av covid-19 erbjuder Vasaloppet i år inget presscenter med arbetsplatser för media.

Vasaåket 12 februari–7 mars 2021

Under Vasaåket 12 februari–7 mars är Vasaloppsarenan öppen som en anläggning. Media behöver ingen ackreditering för att bevaka Vasaåket. Vasaloppsarenans start på Tjärnhedens IP i Sälen och mål vid Zornmuseet i Mora har begränsat tillträde för att minska risken för smittspridning av covid-19 men det kommer att finnas möjlighet för media att göra besök även här. Meddela pressansvarig era önskemål i god tid inför planerat besök!

I år finns inga preparerade parkeringsplatser längs arenan eller vid Vasaloppskontrollerna. Dock finns det möjlighet för media som arbetar att besöka de olika kontrollerna längs spåret. Var vänlig respektera trafikregler och håll avstånd!

Pressmeddelanden och bilder

Pressmeddelanden och bilder från Vasaloppet publiceras löpande i vårt öppna pressrum. Där finns ett bildarkiv med fria rättigheter för redaktionellt innehåll. Ange alltid ”Foto: Vasaloppet”. För kommersiell användning hänvisar vi till respektive fotograf.

Vasaloppets pressrum på MyNewsdesk

Presskontakt Vasaloppet

Camilla Sandy Swarén, pressansvarig
Telefon: 070-384 95 00
E-post: camilla.sandy@vasaloppet.se