Syftet med våra bloggar är att inspirera fler deltagare till sund träning och fysisk aktivitet. Ambitionen är att fler ska sätta upp mål för sin träning genom att delta i något av Vasaloppen, och därmed motiveras till motion under hela året.

Vem får blogga på vasaloppet.se?

Vi eftersöker en blandning av bloggande nybörjare, motionärer och elit för att inspirera många. Vasaloppets hemsida är ingen bloggportal utan vi samarbetar med maximalt ett tiotal personer åt gången. Vasaloppet avlönar inte bloggare. Vår webbredaktion bedömer vilka bloggar som är aktuella att publiceras på vasaloppet.se. Anser du att du är duktig att uttrycka dig i skrift, att motivera andra människor och ser att du kan komplettera de nuvarande bloggarna? Kontakta webb@vasaloppet.se med din förfrågan.

Förhållningsregler för skribenter – Sunt förnuft gäller

Vi värdesätter en bra och innehållsrik blogg med täta uppdateringar där det finns plats för åsikter och olikheter. Blogginläggen har en saklig och civiliserad ton som visar hänsyn och respekt för läsaren. Blogginläggen är ett uttryck för skribentens åsikter och delas inte nödvändigtvis av Vasaloppet. Vi uppmuntrar alla att dela med sig av och sprida inlägg och material.

Bilder och text

Vi uppmuntrar alla bloggare att använda rikligt med bilder och filmer i sina inlägg. Bloggare får endast publicera material som man själv har upphovsrätt till eller annars har rätt att publicera och sprida. Du är alltså personligen ansvarig för allt i din blogg och Vasaloppet tar avstånd från eventuella krav från en tredje part. Skribenter får inte publicera innehåll eller utföra någon handling på din Vasaloppet-blogg som gör intrång på eller kränker någon annans rättigheter eller på annat sätt bryter mot lagen.

Spam och reklam – nej tack

Bloggen är inte en marknadsföringskanal och det är därför inte tillåtet att marknadsföra företag eller produkter i bloggen. Inlägg som innehåller marknadsföring, reklam eller spam, plockas bort. Även inlägg som i överdriven grad refererar till produkter och webbplatser betraktas som marknadsföring. Vi uppmuntrar våra bloggare att lyfta fram eller tipsa om produkter och tjänster som man uppskattar men mångfald och objektivitet ska eftersträvas.

Administratörer – Med rätt att moderera

Vasaloppet förbehåller sig rätten att redigera eller ta bort hela eller delar av inlägg som anses stötande eller på annat sätt går emot Vasaloppets värderingar eller uppsatta riktlinjer och rekommendationer för Vasaloppet-bloggar. Vi övervakar inte systematiskt alla inlägg men följer med i ämnen och innehåll. Därför värdesätter vi din hjälp med att anmäla olämpliga inlägg till oss. Hör gärna av dig om sådant. Om du anser att ett inlägg bryter mot riktlinjerna för bloggen på vasaloppet.se, är du välkommen att skriva till oss via webb@vasaloppet.se. Därefter bedömer vi om det aktuella inlägget ska tas bort.

Våra Vasaloppsbloggare >