Det nya museet erbjuder besökarna en bred bild av Vasaloppets långa historia och visar genom ett modernt uttryck vägen från långlopp till en arena för friskvård och folkhälsa året om.

Entrédörren till museet öppnas med automatisk dörröppnare och det finns hiss mellan våningsplanen. På nedre plan finns handikapptoalett.

Det är inte tillåtet att använda broddar i museet.

Varje avdelning bjuder på en helt ny upplevelse och ger besökarna en helhetsbild av Vasaloppet. Vasaloppsmuseet visar också upp Vasaloppets snart 100-åriga historia på ett underhållande och informativt sätt. I museet kan man till exempel bläddra digitalt för att se Vasaloppets alla segrare. Det kan du även göra här:
Vasaloppet från 1922 och framåt

Se nyhetsklipp i SVT från nyinvigningen 2017

I Gustav Vasa-salen i Vasaloppets Hus kan du också se filmvisning om Vasaloppet historia.

Museets öppettider

Guidade turer för grupper

Genom våra guidade turer kan du lära dig ännu mer om Vasaloppets långa historia.  Skicka ett mejl till bokning@vasaloppet.se för prisinformation och bokning.

Starthuset i Sälen

Starthuset i Sälen har öppet för besökare under sommaren. Huset renoverades 2018 och samtidigt öppnades den nya utställningen. Utställningen i entréplan visar besökaren en bild av Vasaloppets historia, Vasaloppsstarten och Vasaloppsarenan.

Handikapptoalett finns.