På grund av myndigheternas nya riskbedömning om spridning av coronaviruset håller Vasaloppets Hus, Mora, och Starthuset, Sälen, tills vidare stängt för spontana besök.

Vasaloppsmuseet visar Vasaloppets långa historia, och genom ett modernt uttryck kan man följa vägen från långlopp till en arena för friskvård och folkhälsa året om.

Varje avdelning bjuder en helt ny upplevelse, och ger en helhetsbild av Vasaloppet. Museet visar också upp Vasaloppets snart 100-åriga historia på ett underhållande och informativt sätt. I museet kan du till exempel bläddra digitalt för att se Vasaloppets alla segrare.

I Gustav Vasa-salen i Vasaloppets Hus kan du också se filmvisning om Vasaloppet historia.

Det finns parkeringsplatser för rörelsehindrade nära Vasaloppets Hus. Entrédörren till museet öppnas med automatisk dörröppnare och det finns hiss mellan våningsplanen. På nedre plan finns handikapptoalett. Det är inte tillåtet att använda broddar i museet.

Museets öppettider
Vasaloppet från 1922 och framåt
Nyhetsklipp i SVT från nyinvigningen 2017

Guidade turer för grupper

Genom våra guidade turer kan du lära dig ännu mer om Vasaloppets långa historia.  Skicka ett mejl till bokning@vasaloppet.se för prisinformation och bokning.

Starthuset i Sälen

Starthuset i Sälen har öppet för besökare under sommaren. Huset renoverades 2018 och samtidigt öppnades en ny utställning i entréplan. Utställningen visar en bild av Vasaloppets historia, Vasaloppsstarten och Vasaloppsarenan.

Handikapptoalett finns.