Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Hemmavasan 2020 och Vasaloppets sommarvecka 2021

På grund av den pågående covid-19-pandemin kommer Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020 inte att arrangeras på plats i den fysiska Vasaloppsarenan. Men Vasaloppet  fortsätter verka för att motivera dig att aktivera dig och erbjuder Hemmavasan 2020 – ett mål för din träning.

Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2021 och Hemmavasan 2020 är öppen.

Du som anmäler dig till något av loppen i Vasaloppets sommarvecka 2021 senast kl. 09.00 den 22 augusti 2020 får en startplats i Hemmavasan 2020.

Läs nyhet om Hemmavasan >
Mer om Hemmavasan >

 

Frågor och svar

Vi har samlat frågor och svar om Hemmavasan som ersätter Vasaloppets sommarvecka 2020.

Läs mer >

Så här anmäler du dig

Logga in på Mina sidor för att anmäla dig. Fyll i anmälningsformuläret och fullfölj din anmälan genom betalning med kort, swish eller faktura. En bekräftelse skickas till din e-postadress direkt efter genomförd betalning.

Mina sidor >
Anmälningsvillkor >

Så kan du påverka din startposition

Din startposition baseras på anmälningsdatum. Tidig anmälan ger tidig start, och senare anmälan ger senare start.

Presentkort

Du kan köpa presentkort på en startplats i något av våra lopp. Välj mellan vinter och sommar – skid-, cykel- och löplopp. Det är inte möjligt att köpa presentkort till fullbokade lopp.

Läs mer om presentkort >

Ändringar på Mina sidor

 • Ändra anmälan
  Mina sidor kan du ändra vissa uppgifter i din anmälan. Välj lopp under Mina lopp och tryck på Redigera. Du kan ändra adress, klubbtillhörighet, e-postadress och telefonnummer, och teckna försäkringen Folksam Motionsloppsförsäkring Bas. Du kan även ändra förväntad åktid (gäller vissa lopp, och fram till vi sätter startgrupper i dessa lopp).
  Läs mer om Folksam Motionsloppsförsäkring Bas på sidan Försäkringar.
 • Kontaktuppgifter
  Du kan ändra dina kontaktuppgifter under Användarkonto > Min profil. Du kan ändra adress, telefonnummer och e-postadress. För att ändra namn behöver du kontakta vår kundtjänst på telefon 0250-392 00 eller e-post info@vasaloppet.se.
 • Sälja din startplats
  Läs mer på sidan Köpa och sälja startplats.

Onsdag den 11 augusti 2021 kl. 24.00 stängs möjligheten att göra ändringar på Mina sidor. Ändringar kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen från torsdag den 12 augusti 2021 kl. 10.00.

Onlineanmälan stänger

Onsdag den 11 augusti 2021 kl. 24.00 stängs onlineanmälan på vasaloppet.se.

Direktanmälan

Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid våra tävlingsexpeditioner i Mora och Sälen från torsdag den 12 augusti 2021 kl. 10.00.

Öppettider >

Idfyed – your digital you

Idfyed är en identitetstjänst som gör det enkelt och säkert att identifiera människor och samtidigt skydda deras integritet. Ditt id är en app som du bär med dig i mobilen. Appen innehåller allt som gör dig unik och funkar överallt, både digitalt och fysiskt. Vasaloppet värnar om din integritet och använder därför Idfyed för att göra det enkelt och säkert att logga in på Mina sidor utan lösenord.

Mina sidor >
Läs mer om Idfyed

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar. Betalning kan ske med kort, Swish, faktura (kräver svenskt personnummer) eller delbetalning. Anmälan är bindande och gäller först när vi har tagit emot anmälningsavgiften.

Kvitto och startbevis

Du får en bekräftelse på din anmälan skickad till den e-postadress du uppgivit på Mina sidor. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på anmälningsavgiften. Ett startbevis skickas till din e-postadress några veckor före loppet.

Startbevis och även ett kvitto på din anmälan går att ladda ner från Mina sidor. Logga in, välj Mina lopp och klicka på plusset till höger om loppet. Under Hämta filer finns tillgängliga filer för nedladdning.