För att fler ska få chansen att delta tillåter vi personbyten i alla våra lopp. Personbyten görs på Mina sidor. Vasaloppet erbjuder i dagsläget ingen egen köp- och säljplats för startplatser utan hänvisar i första hand till startplatser.se.

Dagen innan tävlingsexpeditionerna öppnar på plats inför arrangemanget stänger vi möjligheten att göra personbyten på webben. Därefter sker alla byten på plats vid tävlingsexpeditionerna. Säljaren behöver inte medverka.

Observera att det kan bli långa köer på plats. Alla som gör byten på plats måste ge sitt samtycke skriftligen enligt den nya datalagen GDPR. Har du möjlighet, gör gärna bytet via webben dagen innan du kommer på plats.

Se till att du gör ändringar och anmälningar via webben – så slipper ni långa köer på plats.

Om du åker tävlingsklass eller i startgrupper som bygger på seedning kan du inte köpa en bättre startplats. Du som utnyttjat en fristart eller en rabatterad startavgift kan heller inte sälja din startplats.

Mina sidor
startplatser.se
Öppettider

Så går ett byte till

1. Sälj din startplats  – Logga in på Mina sidorvasaloppet.se. Där ser du vilka lopp du är anmäld till och vilka du kan överlåta till andra.

2. Anmälningskod skickas till köparen – Säljaren anger köparens namn, födelsedatum och e-post. När det är gjort skickas en anmälningskod till köparen och ett bekräftelsemejl till säljaren.

3. Köparen anmäler sig till loppet – Köparen loggar in på Mina sidor, anmäler sig till loppet, anger anmälningskoden och betalar bytesavgiften på 220 kr. Efter det är bytet genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl.

Om du köper en startplats – i vilket startled hamnar du?

Cykelvasan 90 tävling- och motionsklass: Köparen övertar inte säljarens startnummer och startled. Personliga meriter avgör var köparen startar.

Tips vid andrahandsköp

Vasaloppet har ingenting med uppgörelsen mellan säljare och köpare att göra. Parterna kommer själva överens om ett pris. Tyvärr finns det oärliga personer. Om du misstänker ett bedrägeri ska du alltid polisanmäla. Informera gärna Vasaloppets kundtjänst om du utsätts för ett bedrägeri. Läs punkterna nedan så är du bättre förberedd om du skulle drabbas.

Att tänka på
  • Köp i första hand av bekant eller någon i din vänkrets. Ett tips är att kolla med din lokala cykelklubb.
  • Köp inte en startplats till kraftigt överpris. Utbudet av startplatser ökar ofta ju närmre loppen man kommer.
  • I våra startlistor på vasaloppet.se kan du kontrollera att startnumret stämmer med namnet på säljaren.
  • Du får gärna ringa vår tävlingsadministration (0250-392 00) när du hittat en plats så kan de kontrollera att allt står rätt till.