För att värna om miljön och undvika köer rekommenderar vi alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Tar du bussen så kan du vara säker på att komma i tid till start.

Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du samtliga avgångstider.
I bussbiljetten till Cykelvasan ingår transport av cykel, som fraktas på lastbil.

Notera att det finns två olika slags avgångar:
Fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgångar avgår vartefter de fylls, så du väljer själv den tid som passar dig bäst mellan de två klockslagen.

– Lördag 15/8 Cykelvasan 90

Information för 2020 kommer att publiceras i slutet av maj 2020.

Busslinjer och priser – Vasaloppets sommarvecka 2019 (PDF)

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för sommarens lopp öppnar i slutet av maj på vasaloppet.se. Under arrangemangsveckorna säljs biljetter även vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen. Biljetter finns i begränsat antal.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Bussarna avgår från målområdet i Mora och startplatsen i Sälen. Bussar avgår även från Lindvallen till starten i Oxberg. Bussar och materialtransport avgår från samma plats. Cykel transporteras med lastbil. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten, och slutligen i Lindvallen. Bussar går även tillbaka till startplatsen i Oxberg. När du stiger på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill stiga av.

Bussresan inräknat kötid och på- och avlastning av cyklar
Mora–Oxberg, ungefär 2 timmar
Sälen–Oxberg, ungefär 2 timmar
Lindvallen–Oxberg, ungefär 2 timmar
Mora–Sälen, ungefär 3 timmar

Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgång avgår vartefter de fylls.

Cykel

Cykel packas i emballage som Vasaloppet tillhandahåller i begränsad mängd. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.