Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Så här anmäler du dig

Logga in på Mina sidor för att anmäla dig. Fyll i anmälningsformuläret och fullfölj din anmälan genom betalning med kort, swish eller faktura. En bekräftelse skickas till din e-postadress direkt efter genomförd betalning.

Mina sidor >
Anmälningsvillkor >

Att tänka på vid anmälan:

– Ange din förväntade åktid. Starten är indelad i sju startled, med olika starttider. Tilldelning till respektive led baseras på den förväntade åktid som du fyller i vid anmälan.

Läs mer om starten >

Så kan du påverka din startposition

Din startposition baseras på den förväntade åktiden som du fyller i vid anmälan. Vid sen anmälan finns inte denna möjlighet, då blir du placerad i de senare startleden. Du kan ändra den förväntade åktiden på Mina sidor fram till cirka fyra veckor innan loppet.

Presentkort

Du kan köpa presentkort på en startplats i något av våra lopp. Välj mellan vinter och sommar – skid-, cykel- och löplopp. Det är inte möjligt att köpa presentkort till fullbokade lopp.

Läs mer om presentkort >

Ändringar på Mina sidor

 • Ändra anmälan
  Mina sidor kan du ändra vissa uppgifter i din anmälan. Välj lopp under Mina lopp och tryck på Redigera. Du kan ändra adress, klubbtillhörighet, e-postadress och telefonnummer, och teckna försäkringen Folksam Motionsloppsförsäkring Bas. Du kan även ändra förväntad åktid (gäller vissa lopp, och fram till vi sätter startgrupper i dessa lopp).
  Läs mer om Folksam Motionsloppsförsäkring Bas på sidan Försäkringar.
 • Kontaktuppgifter
  Du kan ändra dina kontaktuppgifter under Användarkonto > Min profil. Du kan ändra adress, telefonnummer och e-postadress. För att ändra namn behöver du kontakta vår kundtjänst på telefon 0250-392 00 eller e-post info@vasaloppet.se.
 • Sälja din startplats
  Läs mer på sidan Köpa och sälja startplats.

Tisdag den 18 februari kl. 24.00 stängs möjligheten att göra ändringar på Mina sidor. Ändringar kan göras på plats vid tävlingsexpeditionen i Mora från onsdag den 19 februari kl. 16.00 och i Sälen från torsdag den 20 februari kl. 10.00. Ändringar kan även göras vid tävlingsexpeditionen på startplatsen på loppdagen.

Onlineanmälan stänger

Tisdag den 23 februari 2021 kl. 24.00 stängs onlineanmälan på vasaloppet.se.

Direktanmälan

Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid våra tävlingsexpeditioner i Mora från onsdag den 24 februari 2021 kl. 16.00 och Sälen från torsdag den 25 februari 2021 kl. 10.00. Direktanmälan till lopp som inte är fullbokade kan även göras vid tävlingsexpeditionen på startplatsen på loppdagen.

Öppettider >

Idfyed – your digital you

Idfyed är en identitetstjänst som gör det enkelt och säkert att identifiera människor och samtidigt skydda deras integritet. Ditt id är en app som du bär med dig i mobilen. Appen innehåller allt som gör dig unik och funkar överallt, både digitalt och fysiskt. Vasaloppet värnar om din integritet och använder därför Idfyed för att göra det enkelt och säkert att logga in på Mina sidor utan lösenord.

Mina sidor >
Läs mer om Idfyed

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar. Betalning kan ske med kort, Swish, faktura (kräver svenskt personnummer) eller delbetalning. Anmälan är bindande och gäller först när vi har tagit emot anmälningsavgiften.

Kvitto och startbevis

Du får en bekräftelse på din anmälan skickad till den e-postadress du uppgivit på Mina sidor. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på anmälningsavgiften. Ett startbevis skickas till din e-postadress några veckor före loppet.

Startbevis och även ett kvitto på din anmälan går att ladda ner från Mina sidor. Logga in, välj Mina lopp och klicka på plusset till höger om loppet. Under Hämta filer finns tillgängliga filer för nedladdning.