Påverka din startposition

I Tjejvasan finns två tävlingsklasser senior/junior och en gemensam motionsklass. För att kunna anmäla dig till en av tävlingsklasserna behöver du ett resultat från Vasaloppet 30 eller Tjejvasan, som inte är äldre än två år. Du kan även skicka in resultat från andra skidlopp för att seeda dig till tävlingsklass, mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Ska du delta i Tjejvasans motionsklass för första gången baseras din startposition på anmälningsdatum. Tidig anmälan ger tidig start, och senare anmälan ger senare start.
Har du deltagit i Vasaloppet 30 eller Tjejvasan under de senaste två åren baseras din startposition på dina tidigare resultat.
Till vissa led i motionsklassen kan man även seedas från anda skidlopp, mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Seedning >

Elitservice

Information skickas ut till klubbar som har deltagare i elitledet, eller enskilda aktiva. På sidan Seedning hittar du mer information om elitled.

Seedning >

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Bussbiljetter säljs på vasaloppet.se och vid inpasseringen till bussarna i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

Försäljningen av bussbiljetter öppnar i mitten av december.
Trafik och transport >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet bokningsbara vallningar är dock begränsat.

Bokningen öppnar i slutet av mars.

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid tävlingsexpeditionen på startplatsen i Sälen eller på Kyrkogatan (gågatan) i Mora. Nummerlapp och chip som inte hämtats ut dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >