Så kan du påverka din startposition

I Tjejvasan finns en tävlingsklass och en motionsklass. För att kunna anmäla dig till tävlingsklassen behöver du ett resultat från Vasaloppet 30 eller Tjejvasan, som inte är äldre än två år. Du kan även skicka in resultat från andra skidlopp för att seeda dig till tävlingsklass, mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Ska du delta i Tjejvasans motionsklass för första gången baseras din startposition på anmälningsdatum. Tidig anmälan ger tidig start, och senare anmälan ger senare start.
Har du deltagit i Vasaloppet 30 eller Tjejvasan under de senaste två åren baseras din startposition på dina tidigare resultat.
Till vissa led i motionsklassen kan man även seedas från anda skidlopp, mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Seedning >

Elitservice

Information skickas ut till klubbar som har deltagare i elitledet, eller enskilda aktiva. På sidan Seedning hittar du mer information om elitled.

Seedning >

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

På sidan Vasaloppsbussarna hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning. Du kan även ta dig till startplatsen med bil. Vi rekommenderar att du är ute i mycket god tid.

Trafik och transport >
Vasaloppsbussarna >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Vallaservice.

Vallaservice >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte hämtats ut dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >