Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Så här anmäler du dig

Klicka på knappen här nedanför för att anmäla dig. Fyll i anmälningsformuläret och fullfölj din anmälan genom betalning med kort, Swish eller faktura. En bekräftelse skickas till din e-postadress direkt efter genomförd betalning.

Anmälan för företag
Vill du genomföra Vasaloppet tillsammans med dina kollegor? Anmäl er via vår företagsportal.

Anmälan för företag >

Minimiålder

Du får delta i loppet från det år du fyller 17 år.

Anmälningsvillkor >

Anmälningsavgift

Ordinarie anmälningsavgift är 2 340 kronor. Vid direktanmälan på plats tillkommer 250 kronor.

Använd friskvårdsbidraget!

Du som har friskvårdsbidrag från din arbetsgivare, kan använda det till anmälningsavgiften i motionslopp. Vanligtvis betalar du anmälningsavgiften själv, och får friskvårdsbidraget när du har redovisat din kostnad. Fråga din arbetsgivare vad som gäller i ditt fall. Mer information om reglerna finns på Skatteverkets webbplats.

skatteverket.se

Presentkort

Köp ett presentkort på en startplats till ett lopp! Du kan välja mellan våra skidlopp, cykellopp och löplopp – långa som korta.

Läs mer om presentkort >

Påverka din startposition

I Vasaloppet kan du själv påverka i vilket led du får starta genom att åka ett så kallat seedningslopp. Genom att bevisa din form i ett annat lopp flyttas du till lämpligt startled. På sidan Seedning kan du läsa om hur vår seedning fungerar.

Seedning >

Ändringar på Mina sidor

  • Ändra anmälan
    Mina sidor kan du ändra din anmälan
  • Kontaktuppgifter
    Du kan ändra dina kontakt- och personuppgifter under Min profil.

Ändringar och personbyten kan göras på Mina sidor fram till och med lördagen den 1 mars 2025, och på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen. Senare ändringar kan göras på plats vid tävlingsexpeditionen vid starten i Sälen.

Ordinarie anmälan och direktanmälan

Ordinarie anmälan på vasaloppet.se stänger onsdagen den 19 februari 2025 kl. 24.00.

Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen från torsdagen den 20 februari 2025 kl. 12.00. Direktanmälan till lopp som inte är fulltecknade kan även göras vid respektive startplats tävlingsexpedition på loppdagen.

Öppettider >