Det finns gott om långlopp som har det gemensamma målet att vara seedningsgrundande för Vasaloppet. Seedningsgrundande lopp för Vasaloppet är Vasaloppet, Öppet Spår, Vasaloppet 45, Tjejvasan, samt lopp som uppfyller vissa kriterier. En fullständig lista över alla seedningslopp i Sverige hittar du i Svenska Skidförbundets tävlingskalender. Välj evenemangstyp Tävling och tävlingskategori Långlopp från 40 km.

Kriterier för seedningsgrundande skidlopp till Vasaloppet:

  • Loppet ska vara sanktionerat av Svenska Skidförbundet
  • Loppet ska vara minst 40 km
  • Loppet ska ha minst 100 startande deltagare för att tabell ska göras
  • Loppet ska gå i klassisk stil
  • Loppet ska ha masstart eller gruppstart.

Svenska Skidförbundets tävlingskalender

Under skidsäsongen samlas Vasaloppets seedningsgrupp varje måndag för att gå igenom helgens resultat. Senast under onsdagen efter varje lopp publiceras en uppdaterad tabell som visar vilka startled i Vasaloppet resultaten innebär.

Längst ner på sidan finns ett urval kommande seedningslopp listade. Du hittar dem även i vår kalender. Filtrera på Seedningslopp, Skidlopp och tidigare datum för att se samtliga lopp.

kalender >

Seedningsgrundande rullskidstävlingar

Utöver tävlingar på längdskidor finns det rullskidstävlingar som är seedningsgrundande till Vasaloppet. Resultat från seedningsgrundande rullskidstävlingar kan maximalt användas för seedning till startled 1 i Vasaloppet.

Kriterier för seedningsgrundande rullskidslopp till Vasaloppet:

  • Loppet ska vara minst 40 km
  • Loppet ska genomföras med långsamma hjul av typ 2
  • Loppet ska ha minst 70 deltagare.

Lista med Seedningsgrundande rullskidstävlingar >

Utländska seedningslopp

Worldloppens huvudlopp är seedningsgrundande. Detta gäller inte ”öppet spår”, ”halva lopp” eller motsvarande.

Övriga utländska lopp gör vi inga tabeller på, där sker endast bedömning på plats vid seedningen dagarna före Vasaloppet.

För arrangörer av seedningsgrundande tävlingar

Information om seedningsgrundande tävlingar till Vasaloppet >

Skidspår.se

Vi är många som letar efter snö och fina spår. Därför vill vi slå ett slag för skidspår.se – platsen för att rapportera och läsa det senaste om svenska skidspår. Ta för vana att alltid lämna en rad på hemsidan eller i appen efter din tur i spåren. Det är enkelt. Om vi hjälps åt kan många som hitta skidglädjen!

skidspår.se
Hämta appen i Google Play
Hämta appen i App store