Aktuell spårprognos

Aktuell spårprognos i Vasaloppsarenan, gäller inför lördagen den 15 februari.

Sälen (Tjärnhedens elljusspår): Natursnö, preparerat under torsdagseftermiddagen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik.
Sälen (Berga By) – Smågan 11 km: Ingen preparering
Smågan – Mångsbodarna 13 km: Ingen preparerig
Mångsbodarna – Risberg 11 km: Natursnö, preparerat under fredagseftermiddagen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik.
Risberg – Tvåråbergsvägen 5 km: Natursnö, preparerat under fredagseftermiddagen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik.
Tvåråbergsvägen – Evertsberg 8 km: Ingen preparering
Evertsberg – Vasslan 7 km: Ingen preparering
Startplats Oxberg – Vasslan 9 km: Ingen preparering
Vasslan – Björnarvet 4 km: Ingen preparering
Björnarvet – Oxberg 4 km: Konstsnö och natursnö, preparerat under lördagsmorgonen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik. Färdigt 09.00 i båda riktningarna.
Oxberg – Hökberg 9 km: Konstsnö och natursnö, preparerat under lördagsmorgonen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik. Färdigt 09.00 i båda riktningarna.
Hökberg – Eldris 10 km: Konstsnö och natursnö, preparerat under lördagsmorgonen med pistmaskin för skejt och klassisk teknik. Färdigt 09.00 i båda riktningarna.
Eldris – Mora skidstadion 6 km: Konstsnö och natursnö, prepareras enligt Mora Kommuns schema med pistmaskin för skejt och klassisk teknik.
Mora skidstadion – Mora (Zornmuseet) 3 km: Konstsnö och natursnö, prepareras enligt Mora Kommuns schema med pistmaskin för skejt och klassisk teknik.

Kom ihåg att Vasaloppsarenan är ett naturreservat. Plocka ihop eventuellt skräp och lämna området lika rent och fint som du fann det. Stort tack på förhand!

Under både vinter och sommar är det viktigt att hålla sig till de utmärkta lederna när du rör dig i spåret. Loppens sträckningar skiljer sig på vissa ställen mot ledernas sträckning, och du kan alltså inte cykla, springa eller vandra exakt samma sträckor som under arrangemangen. Vi ber alla vara uppmärksamma på att arbete kan förekomma i arenan.

Hur ofta prepareras spåret?

vinter_spar_sol_himmel_1350x690

Vasaloppsspåret är öppet för skidåkare hela vintern och om snötillgången är tillräcklig spåras sträckan Sälen–Mora inför varje helg under vintern, så länge snötillgången år tillräcklig och med eventuella undantag exempelvis på grund av kraftigt snöfall.

Arbetet under vinterhalvåret genomförs alltid i syfte att optimera förhållandena inför Vasaloppets vintervecka. Det betyder att vissa långsiktiga beslut kan tas med hänsyn till den grund som är avgörande för spårkvaliteten under arrangemangen, vilket kan innebära att spårdragning inte alltid sker tidigt på säsongen.

Vilken sträcka är avgiftsbelagd?

Vasaloppet sköter spårdragning mellan Berga by (Sälen) och Eldris, här är det avgiftsfritt. Mora kommun ansvarar för sträckan Eldris–Zornmuseet. Denna sträcka har belysning och är avgiftsbelagd. Mora kommuns spårkort säljs i Hemusgården via biljett automat och online på Mora kommuns hemsida. Under Vasaloppets vintervecka tar Vasaloppet över ansvaret för hela spårsträckningen, och då krävs ingen spåravgift.

Köp spårkort – Mora kommun

Skidåkning under Vasaloppets vintervecka

Under Vasaloppets vintervecka gör vi nya spår inför varje lopp under kvällen eller natten mot startmorgonen. De dagar som vi inte har lopp gör vi också spår, och de är öppna för träning. Ingen avgift krävs. För träning de dagar då lopp körs är det bäst att välja de avsnitt av spåret där tävling inte pågår för tillfället.

Mer detaljerad information om spårläget:

Spårstatus just nu i Vasaloppsarenan
skidspår.se

Sidorna fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome.