Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Så här anmäler du dig

Klicka på knappen här nedanför för att anmäla dig. Fyll i anmälningsformuläret och fullfölj din anmälan genom betalning med kort, Swish eller faktura. En bekräftelse skickas till din e-postadress direkt efter genomförd betalning.

Anmälan för företag
Vill du genomföra Vasaloppet tillsammans med dina kollegor? Anmäl er via vår företagsportal.

Anmälan för företag >

Minimiålder

Du får delta i loppet från det år du fyller 13 år.

Anmälningsvillkor >

Anmälningsavgift

Till och med 16 år

För dig som fyller 16 år det år loppet går, är den ordinarie anmälningsavgiften 345 kronor. Vid direktanmälan på plats tillkommer ingen avgift.

Från och med 17 år

För dig som fyller 17 år det år loppet går, är den ordinarie anmälningsavgiften 1 115 kronor. Vid direktanmälan på plats tillkommer 250 kronor.

Kvitto och startbevis

En bekräftelse på din anmälan skickas till den e-postadress du uppgivit i anmälningsflödet. Ett startbevis skickas till din e-postadress några veckor före loppet.

Startbeviset och ett kvitto på din anmälan går att ladda ner från Mina sidor. Du hittar startbeviset där du kan se detaljer om ditt lopp. Kvittot laddar du ner under Min profil. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på anmälningsavgiften.

Använd friskvårdsbidraget!

Du som har friskvårdsbidrag från din arbetsgivare, kan använda det till anmälningsavgiften i motionslopp. Vanligtvis betalar du anmälningsavgiften själv, och får friskvårdsbidraget när du har redovisat din kostnad. Fråga din arbetsgivare vad som gäller i ditt fall. Mer information om reglerna finns på Skatteverkets webbplats.

skatteverket.se

Presentkort

Köp ett presentkort på en startplats till ett lopp! Du kan välja mellan våra skidlopp, cykellopp och löplopp – långa som korta.

Läs mer om presentkort >

Påverka din startposition

Vid anmälan kan du välja fritt bland alla tillgängliga starttider. Ändringar av ditt val kan göras på Mina sidor ända fram till några dagar före loppet.

Vasaloppet 45 är seedningsgrundande till Vasaloppet. Deltagare som även är anmälda till Vasaloppet får stå i det första startledet (startled 0) i Vasaloppet 45.

För tillfället behöver du ta kontakt med vår kundtjänst för att bli flyttad till startled 0. Senare under året kommer du att kunna göra denna ändring själv på Mina sidor.

Ändringar på Mina sidor

  • Ändra anmälan
    Mina sidor kan du ändra din anmälan
  • Kontaktuppgifter
    Du kan ändra dina kontakt- och personuppgifter under Min profil.

Onsdagen den 19 februari 2025 klockan 24.00 stänger möjligheten att göra ändringar på Mina sidor. Ändringar kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen från torsdagen den 20 februari 2025. Ändringar kan även göras vid tävlingsexpeditionen på startplatsen på loppdagen.

Ordinarie anmälan och direktanmälan

Ordinarie anmälan på vasaloppet.se stänger onsdagen den 19 februari 2025 klockan 24.00.

Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen från torsdagen den 20 februari 2025 klockan 12.00. Direktanmälan till lopp som inte är fulltecknade kan även göras vid respektive startplats tävlingsexpedition på loppdagen.

Öppettider >