Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen och du kan bevaka hur många personer du vill.

Automatisk bevakning via app eller sms

Appen Vasaloppet vinter  är det bästa sättet att följa deltagare i spåret. Den hjälper dig också att hitta till alla viktiga platser som berör loppet – användbar både för dig som åker ett lopp, är påhejande medföljare eller vill hänga med hemifrån soffan. Den är gratis att ladda ner och du kan köpa bevakningar av hur många deltagare du vill.

För 12 kr styck får du aktuella push-notiser med mellantider vid alla Vasaloppskontroller som passeras av utvalda deltagare. Du får också en uppskattad tid för när deltagarna beräknas anlända till nästa kontroll och när de går i mål. Tiden baseras på genomsnittshastighet, men tar inte hänsyn till väderförhållanden eller andra eventuellt påverkande faktorer. Du hittar deltagare genom att söka på lopp, namn och klubb. Köper du flera bevakningar för samma lopp kan du dessutom jämföra deltagarnas tider.

Om du inte har en smarttelefon, eller om du kommer befinna dig på en plats med dålig mobiltäckning (till exempel längs med Vasaloppsspåret) rekommenderar vi i stället vår sms-tjänst. Den kräver, till skillnad från appen, ingen datatrafik.

Så här startar du en sms-bevakning

Skicka ett sms med koden för det aktuella loppet och startnummer på den deltagare du vill följa så får du löpande tidrapporter under loppets gång vid alla passerade kontroller. SMS-tjänsten är tillgänglig i Sverige och Finland. All information är dock på svenska. Priserna för de olika loppen framgår i tabellen nedan. OBS! Startnummer tilldelas först när deltagaren hämtat ut sin nummerlapp.

Landsnummer: Sverige: 72700, Finland: 17191

Lopp – Kod – Pris

Vasaloppet 30 – VASA VL30 startnummer – SEK 25
Tjejvasan – VASA TV startnummer – SEK 25
Öppet Spår söndag – VASA ÖSS startnummer – SEK 35
Öppet Spår måndag – VASA ÖSM startnummer – SEK 35
Vasaloppet 45 – VASA VL45 startnummer – SEK 25
Stafettvasan – VASA STV startnummer – SEK 35
Nattvasan 90 – VASA NV90 startnummer – SEK 35
Nattvasan 45 – VASA NV45 startnummer – SEK 25
Vasaloppet – VASA VL startnummer – SEK 35

Exempel Sverige: Skicka VASA VL 12488 till 72700.

webb_vl-tv_streaming_vinter_1350x690

Direktsändning – målgångar med mera

Under vår vinter- och sommarvecka kan du se din, eller din deltagares, resa live på Vasaloppet.TV.

Liveresultat

I vår resultatservice hittar du fullständiga startlistor och resultat till alla våra lopp förutom Barnens Vasalopp. Resultaten redovisas direkt under loppen och är sökbara i efterhand.

Vasaloppets resultatservice >