En ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF.

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över 1,8 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

I Vasaloppsföreningen Sälen-Mora arbetar cirka 35 helårsanställda med att planera, förbereda och utveckla årets olika arrangemang.

Historia

Vår historia börjar redan vintern 1520–1521.

Kontakt

Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Miljö

Vasaloppet arbetar engagerat och strukturerat för att leva upp till sitt rykte som föregångare inom miljöområdet.

Vasaloppsarenan

Den ligger här och väntar på dig. En arena skapad av naturen själv, tillgänglig och vacker, inramad av små fäbodbyar och glesvuxna tallskogar, korsad av grusvägar och upptrampade stigar där generationer av ortsbor har tagit sig fram mellan byarna. Vasaloppsarenan – en arena för friskvård och upplevelser året runt.

Press

Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 anmälda skidåkare, cyklister och löpare. En gedigen historia i kombination med en unik blandning av deltagare gör att våra arrangemang väcker stort intresse hos media och allmänhet – både i Sverige och internationellt – året om.

Vasaloppets vintervecka

Vasaloppets vintervecka består av flera olika skidlopp i slutet av februari och början av mars. Loppen äger rum i den nio mil långa Vasaloppsarenan, mellan Sälen och Mora.

Vasaloppets sommarvecka

Vasaloppets sommarvecka består av flera olika lopp i cykel och löpning under två helger i augusti. Loppen äger rum i den nio mil långa Vasaloppsarenan, mellan Sälen och Mora.

Våra huvudsponsorer