Att röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Barnens Vasalopp vill inspirera barn – oavsett kön, ålder och förutsättningar – att aktivera sig och därmed lägga grunden till en hälsosam livsstil.

Tillsammans med våra samarbetspartner Stadium och Sporrong samt andra arrangörer runt om i landet engagerar vi varje år över 40 000 barn i något av Barnens Vasalopp. Barnens Vasalopp kan genomföras på skidor, cykel eller med löpning precis som stora Vasaloppet.

Barnens Vasalopp består av tre delar
  • En aktivitet som förskolor, fritids, skolor och idrottsföreningar själva kan arrangera enkelt med material från Barnens Vasalopp; Barnens Vasaloppspaket cykel, Barnens Vasaloppspaket löpning och Barnens Vasaloppspaket skidor, som finns att beställa till en mindre kostnad. Läs mer om de olika paketen och hur du arrangerar ditt eget Barnens Vasalopp här:
    Barnens Vasalopp skidor
    Barnens Vasalopp cykel
    Barnens Vasalopp löpning
  • En nationell turné med stopp över hela landet där barn får möjlighet att testa på skidåkning, cykel och löpning. Utrustning finns att låna och alla barn får självklart blåbärssoppa, diplom och medalj efter genomfört lopp.
  • Barnens Vasalopp skidor under Vasaloppets vintervecka och Barnens Vasalopp cykel och löpning under Vasaloppets sommarvecka. Loppen arrangeras i både Sälen och Mora och är kostnadsfria. Alla barn bjuds på blåbärssoppa och får medalj efter målgång. Läs mer

Se Vasalopps-TV:s reportage om Barnens Vasalopp Mora från Vasaloppets sommarvecka 2016: