Nyheter

 • 1 månad sedan

  Johanna Ojala och Clara Henry blir programledare för Hemmavasan Live 15 augusti

  Nära 9 000 deltagare är redan anmälda till något av loppen i Hemmavasan 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 09.00 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en hel dags direktsändning med rapporter och inslag från deltagarnas prestationer runt om i landet i Hemmavasan Live, där det nu är klart att Johanna Ojala och Clara Henry blir programledare.

 • 2 månader sedan

  Craft lanserar cykelkollektion för Hemmavasan

  I samarbete med Vasaloppet lanserar sportvarumärket Craft en ny klädkollektion för Cykelvasan som 2020 ersätts av Hemmavasan. Kollektionen tar avstamp i vinterns kollektion och fortsätter att berätta om resan på vägen till målet. De högfunktionella plaggen har en ren och hållbar design och funkar perfekt även tillsammans med andra cykelkläder.

 • 2 månader sedan

  Över 9 000 har redan säkrat sin startplats till Vasaloppets sommarvecka 2021 – i dag öppnar anmälan för alla

  Efter beslutet att Vasaloppets sommarvecka 2020 inte kommer att genomföras på plats i Vasaloppsarenan på grund av coronapandemin har de drygt 18 000 deltagarna som var anmälda fått välja hur de vill använda sin startplats. Vid en summering framgår att över 9 000 valt att flytta sin startplats till nästa år och över 8 500 kommer att delta i Hemmavasan i sommar. Nu öppnas anmälan till sommarveckan 2021 och Hemmavasan 2020 upp för alla.

 • 2 månader sedan

  Emil Lindgren utnämnd till Officiell Vasaloppscoach

  En av världens mest tekniska cross country-cyklister ställer nu sitt kunnande till förfogande som Officiell Vasaloppscoach, för alla er som vill bli bättre cyklister: Emil Lindgren har varit en profil inom mountainbikesporten i två decennier och är från och med nu även Officiell Vasaloppscoach!

 • 2 månader sedan

  Fem tips inför Hemmavasan 2020

  Vad roligt att du planerar att genomföra Hemmavasan i augusti! Missa inte att kolla in Vasaloppsskolan på Vasaloppet.TV för grymma tips om träning, utrustning, energi och hur du kan lägga upp ditt lopp. Dessutom bjuder vi här på ytterligare tips och råd på vägen. Lycka till med ditt historiska lopp!

 • 2 månader sedan

  Vasaloppsarenan är öppen för sommaren

  Varmt välkomna till vår nio mil långa Vasaloppsarena! Här kan du cykla, vandra eller springa i Sveriges längsta naturreservat i sommar. Vandringsleden är ca 90 km lång och på lagom avstånd finns totalt nio övernattningsstugor. Det går också bra att ta med eget tält och övernatta i det.

 • 2 månader sedan

  Vasaloppets vd avslutar sin tjänst

  Efter fyra och ett halvt år har Eva-Lena Frick valt att avsluta sin anställning som vd för Vasaloppet: – Jag har haft fantastiska år här och har fått jobba tillsammans med kompetenta, driftiga kollegor och ett enormt starkt varumärke. Men av personliga skäl har jag nu valt att avsluta min tjänst, säger Eva-Lena Frick.

 • 2 månader sedan

  Vasaloppet lanserar Hemmavasan 2020

  Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan.

 • 2 månader sedan

  Vasaloppet blir en del av skidåkningens Grand Slam

  Dagen efter avslöjandet att världens genom tiderna främsta längdskidåkerska Marit Björgen, med 26 OS- och VM-guldmedaljer i bagaget, gör comeback och satsar på Vasaloppet kommer nästa nyhet: Från och med säsongen 2020/21 kommer Vasaloppet att ingå som en av fyra tävlingar i ”The Grand Classics” som kommer att bestå av de fyra största långloppen i världen.

 • 2 månader sedan

  Vasalöparen nr 2/2020 – inspirerande vårläsning

  Tidningen Vasalöparen kommer ut som vanligt, trots att allting annat inte är som vanligt! Vasalöparen är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Oavsett om du gillar att åka skidor, cykla eller springa så hittar du intressanta reportage, intervjuer, träningstips, annonser och en massa annat i tidningen – som du även kan läsa digitalt här på hemsidan.

Våra huvudsponsorer