Nyheter

 • 4 dagar sedan

  Två svenska segrar i säsongens första lopp i Visma Ski Classics

  Så kom äntligen den elfte säsongen igång av långloppscupen Visma Ski Classics. Engadin La Diagonela i Schweiz, med start och mål i Zuoz på 1700 meters höjd över havet, blev det första av nio lopp i årets kalender. Dramatiken uteblev visserligen när det gällde förstaplatserna, för både Jenny Larsson från Team Ramudden och Oskar Kardin från Team Ragde Eiendom vann helt överlägset. För både Jenny och Oskar var det första segern i Visma Ski Classics. Tre lopp (Toblach-Cortina, Marcialonga och Jizerská) ska köras innan det är dags för Vasaloppet den 7 mars.

 • 5 dagar sedan

  Nygårds Karin Bengtsson har skapat Vasaloppsmotivet 2021

  Vid en digital avtäckning i dag fredag presenterades 2021 års Vasaloppsmotiv. Nygårds Karin Bengtsson står bakom årets konstverk Vägvisaren, som bland annat kommer att användas på affischer och diplom för både vinterns och sommarens Vasaloppsaktiviteter.

 • 7 dagar sedan

  Johan Eriksson utsedd till vd för Vasaloppet

  Styrelsen för Vasaloppet har utsett den tillförordnade vd:n Johan Eriksson till ny vd. Vasaloppet som i vinter kommer att arrangera två tävlingar, Vasaloppet Elit och Tjejvasan Elit, och som i övrigt öppnar Vasaloppsarenan för det coronaanpassade Vasaåket 12 februari till 7 mars.

 • 2 veckor sedan

  Höj pulsen med Vasaloppet.TV på jullovet

  På Vasaloppet.TV hittar du mängder av tränings- och tekniktips för skidåkare, oavsett underlag och nivå. Du får bland annat veta hur du spar massor med tid och energi med rätt stakteknik, vad som är viktigt att tänka på när du väljer utrustning och hur du tar en nedförsbacke på ett säkert sätt.

 • 3 veckor sedan

  Damerna får egen starttid i Vasaloppet Elit 2021

  I dag är det 68 dagar kvar till Vasaloppet den 7 mars 2021, som då enbart avgörs som en elittävling för herrar och damer i den 90 kilometer långa Vasaloppsarenan. För att sprida ut deltagarna ytterligare kommer damklassen att starta klockan 07.40, det vill säga 20 minuter innan herrarna startar klockan 08.00. Det blir ingen publik på plats, men Sveriges Television sänder förstås det 97:e Vasaloppet, som redan har ett imponerande startfält.

 • 3 veckor sedan

  Skidåkning på våra officiella Vasaloppscenter

  Du har väl inte missat att Vasaloppet har 23 officiella Vasaloppscenter, från Vallåsen i Halland i söder till Skidcenter Årebjörnen i Jämtland i norr? Våra center är noga utvalda anläggningar med en framgångsrik och medveten satsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning.

 • 4 veckor sedan

  God jul och gott nytt år önskar Vasaloppet

  Från Vasaloppet önskar vi en riktigt god jul och ett gott nytt år! Många av oss går nu på lite jullov men vår kundtjänst har öppet alla vardagar, 23 december–10 januari 10–12.  Välkommen att kontakta oss!

 • 4 veckor sedan

  Köp Arenakortet och njut av fina skidspår under julhelgerna

  I morgon öppnar 8 km nydragna skidspår upp i Vasaloppsarenan, från Mora Skidstadion till cirka 1,5 km från Eldris tur och retur. Lägg där till cirka 2 km vid Mora skidstadion så finns flera möjligheter att samla på sig mil på snö under julhelgerna.

 • 1 månad sedan

  Julklappspanik? Ge bort ett lopp eller en start till Vasaåket 2021

  Vem vill du ge en härlig Vasaloppsupplevelse – din kompis, älskling, släkting eller kanske dig själv? Köp ett digitalt presentkort hos oss, så är julklappen snabbt fixad. Du kan välja bland både Vasaåket vintern 2021 och våra sommarlopp, cykel eller löpning, i augusti.

 • 1 månad sedan

  Arenakortet förlänger skidsäsongen – köp ditt kort nu

  För att förlänga skidsäsongen och kunna hålla hög kvalité på skidspåren utökar Vasaloppet sitt ansvar för att säkerställa skidspår och sköta försäljning av spårkortDärför lanseras nu Arenakortet som ger dig tillgång till tre fantastiska spårsystem: Vasaloppsarenan, Mora skidstadion och Norra Garberg sportcenter. Arenakortet kan köpas både i digital och fysisk form – du väljer mellan dag-, vecko- och säsongskort. Ungdomar upp till och med 15 år åker gratis i Vasaloppsarenan.

Våra huvudsponsorer