Nyheter

 • 1 vecka sedan

  Visma Ski Classics implementerar klätterpris i första backen i Vasaloppet

  Den första, långa, uppförsbacken i Vasaloppet har varit en klassiker ända sedan Vasaloppet flyttade startplatsen till Berga by 1961. Tre kilometer efter starten nås även Vasaloppets högsta punkt: 528 meter över havet. Nu får Vasaloppet en extra krydda här då den internationella långloppscupen Visma Ski Classics till det 96:e Vasaloppet den 1 mars 2020 implementerar en Climb-position i sin Climb-tävling på toppen av backen.

 • 2 veckor sedan

  Blattnicksele skola i Sorsele är vinnarna i Vasaloppets Skolutmaning 2020 – andrapriset går till Olympicaskolan i Skålö, Dala-Järna

  En liten kommun, en stark längdåkartradition, en motiverad idrottslärare och nu, om möjligt, en ännu mer motiverad klass. Segrarna i Vasaloppets skolutmaning 2020, som kommer att coachas av den officiella Vasaloppscoachen Mattias Svahn och sedan delta i Ungdomsvasan 2020, är klass 4–6 i Blattnicksele skola från Sorsele. – Först trodde vi knappt att det var sant, det här är så kul och häftigt, vi ska åk’ som rackarn, säger idrottslärare Sara Linder.

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppets hymn finns nu på bland annat Spotify

  Den är bara 44 sekunder men för många förknippas den direkt med atmosfären i Vasaloppsarenan. Nu finns, på mångas begäran, Vasaloppets hymn på Spotify och som nedladdningsbar MP3 på Apple Music/iTunes, Amazon och Google Play. Kanske något att förgylla spellistan till träningen med?

 • 2 veckor sedan

  Craft lanserar vinterns Vasaloppskollektionen på Stadium

  Sportvarumärket Craft lanserar återigen en ny version av den populära Vasaloppskollektionen. Kollektionen för 2020 berättar historien om själva resan på vägen till målet och är en hyllning till alla de skidåkare som genomför något av Vasaloppets olika lopp. Säljs på Stadium från och med den 28 oktober.

 • 3 veckor sedan

  Kortvasan blir Vasaloppet 30 och Halvvasan blir Vasaloppet 45

  Inför Vasaloppets vintervecka 2020 byter två av skidloppen namn. Från och med nu blir Kortvasan Vasaloppet 30 och Halvvasan Vasaloppet 45. – Vi ser det här som ett naturligt steg i vår utveckling där de nya namnen passar bra in i vår övriga loppfamilj, säger Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson.

 • 4 veckor sedan

  Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

  Nu är det klart att både Nattvasan 90 och Nattvasan 45 från och med Vasaloppets vintervecka 2020 får räknas in som ett av delmomenten i Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45. Med anledning av detta är det inte längre tillåtet att dra varandra framåt med ett rep, så kallad repning, i Nattvasan där deltagarna åker tillsammans i tvåmannalag.

 • 1 månad sedan

  Vasalöparen nr 3/2019 – 84 sidor träning inför ditt lopp

  Nu är det höst och träningstid. Därför är nya numret av Vasalöparen fyllt med en massa bra träningstips inför ditt lopp i Vasaloppsarenan. 84 sidor med såväl intressanta artiklar som annonser. Tidningen kan du även kan läsa digitalt här på hemsidan.

 • 2 månader sedan

  Anmälan till Ungdomsvasan 2020 är öppen

  Nu är anmälan öppen till den 13:e upplagan av Ungdomsvasan som avgörs söndagen de 23 februari 2020. Alla ungdomar, vare sig de tävlar för en skidklubb eller inte, är välkomna att ställa upp. Välkommen med din anmälan!

 • 2 månader sedan

  Se vår idrottsmedicinska föreläsning om förmaksflimmer och konditionsidrott

  Förmaksflimmer är en av våra vanligaste hjärtsjukdomar och kan ha mycket allvarliga konsekvenser, men förmaksflimmer kan behandlas om det upptäcks. Nu kan du här se den intressanta idrottsmedicinska föreläsning som bjöds under Vasaloppets sommarvecka 2019 kring temat förmaksflimmer och konditionsidrott.

 • 2 månader sedan

  Veteranträff i Mora 2019

  Den 7 september (stadgeenligt första lördagen i september) anordnades Vasaloppets Veteranklubbs årsmöte i Mora Parken med föreläsning av Mattias Svahn, bejublat uppträdande av Billy Opel och dans.

Våra huvudsponsorer