Nyheter

 • 1 dag sedan

  Har du vad som krävdes 1922? Vasaloppet återskapar det första historiska Vasaloppet

  Träskidor med tårem, vadmalsbyxor, tjärvalla och packad snö på skogsvägar och stigar. Nästa år firar Vasaloppet 100 år och vad passar då bättre än att åka skidor som om det vore 1922? Lördag 12 februari 2022 arrangeras ett nio mil långt historiskt Vasalopp – ”Jubileumsvasan” – med målsättning att försöka efterlikna det första loppet så långt som möjligt. Ansökan till århundradets utmaning öppnar onsdag 12 maj och en jury väljer sedan ut 139 skidåkare som får chansen att delta i Jubileumsvasan.

 • 3 veckor sedan

  Så kan du äta dig snabb och stark

  Hur bra är det egentligen att äta kolhydrater? Behövs mer protein? Är det okej att äta sent efter kvällsträningen och bör jag träna före frukost? Idrottsnutritionist Emma Lindblom har svaren – som gör dig snabbare, starkare och piggare!

 • 3 veckor sedan

  Så knäcker du ultrakoden

  Nio mils löpning i Ultravasan är en tuff utmaning – men fullt möjlig för de flesta. En vanlig motionär har bra förutsättningar för att springa långa distanser. Ökar man träningen i mindre steg under längre tid kan i stort sett alla klara det, menar experten Mikael Mattsson. Här är tipsen på hur du klurar ut ultrakoden!

 • 4 veckor sedan

  Vasaloppsskolans 67 träningsfilmer på Vasaloppet.TV

  ”Sju enkla råd till dig som ska springa långt” och ”Knäböj, höftlyft och planka för cyklister”. Så heter två av våra 67 inspirationsfilmer i Vasaloppsskolan. Du hittar dem på vasaloppet.TV tillsammans med många andra träningstips för cyklister, löpare och skidåkare (även barmark).

 • 1 månad sedan

  Påsklov för Vasaloppet  

  Glad påsk! På Vasaloppet planerar vi att njuta av det sista av vad vintern och skidåkning kan erbjuda och går därför på lite påsklov och är tillbaka måndag 12 april.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppets sommarvecka 2021

  Målet är att Vasaloppets sommarvecka 2021 med tolv lopp för cykling och löpning ska kunna genomföras i Vasaloppsarenan 13–21 augusti. – I nuläget ser vi över vilka förutsättningar vi kommer att ha och vi är redo att göra anpassningar för att kunna välkomna deltagare i Vasaloppets sommarvecka på plats, säger Johan Eriksson, vd på Vasaloppet.

 • 1 månad sedan

  Historiska svenska dubblar i Visma Ski Classics

  För första gången i långloppscupen Ski Classics elvaåriga historia blev det svensk totalseger både på herr- och damsidan, genom Lager 157 Ski Teams Emil Persson och Team Ramuddens Lina Korsgren. Två svenska damer, Jenny Hansson och Britta Johansson Norgren, har vunnit totalen tidigare men Emils seger var den första svenska totalsegern bland herrarna. För första gången vann även ett svenskt team lagtävlingen Pro Team Competition, där Team Ramudden vann före likaledes svenska Lager 157 Ski Team. I säsongens åttonde och sista lopp, Årefjällsloppet 100 km, vann Andreas Nygaard och Lina Korsgren, som syns på bilden här ovan efter loppet. Läs mer och se spurtavgörandena och resultaten i artikeln.

Våra huvudsponsorer