Nyheter

  • 6 dagar sedan

    Vinnarna är i mål med Vasaloppets skolutmaning 2024

    Bland alla dem som ställde sig på startlinjen i Ungdomsvasan 2024 fanns 28 elever från klass 7D, Sturebyskolan i Enskede: vinnarklassen i Vasaloppets skolutmaning 2024. För några kändes loppet både längre och tuffare än väntat, men alla kämpade på och tog sig hela vägen in under den klassiska målportalen i Mora.

  • 2 veckor sedan

    Fantastiska prestationer från Vasaloppets vintervecka 2024

    Ännu en vintervecka är till ända. Vädrets makter ställde emellanåt till det för både deltagare och arrangör men med hårt jobb och vilja från både människorna i spåret och de ideella krafterna runtomkring gick över 50 000 deltagare i mål under den klassiska målportalen i Mora. En del har tävlat mot andra och en del har tävlat mot sig själva – precis som det ska vara. Här är en liten summering av några fantastiska prestationer i Vasaloppets vintervecka 2024.

  • 2 veckor sedan

    Se TV-sändningarna igen från Vasaloppets vintervecka 2024

    Det 100:e Vasaloppet och Vasaloppets vintervecka 2024 har gått i mål. Nu kan vi dessutom uppleva allt igen, med hjälp av Sveriges Television, Vasaloppet.TV och Ski Classics. Vi guidar dig tillbaka till några av de mest spännande loppen, direktsändningarna, höjdpunkterna och intervjuerna från Vasaloppets vintervecka 2024. Missa inte heller högtidsfesten från Mora kyrka och inte heller Britt-Liz träffsäkra ”Vasakåserier”. Du kan också se alla starter, kontrollpasseringar och målgångar i repris.

  • 3 veckor sedan

    Fakta, statistik, nyheter och kuriosa inför Vasaloppet 2024

    Det 100:e Vasaloppet! Starten i Sälen går på söndag den 3 mars klockan 08.00. Miljoner tv-tittare över hela världen kan följa loppet, som blev fulltecknat redan i mars 2023. Det är rekordmånga utländska deltagare, åldersgränsen för att delta har sänkts, det blir en invigningsceremoni före start och deltagarna kommer dessutom att få uppleva en extra historisk kontroll mellan Risberg och Evertsberg. Här är alla förutsättningar inför årets upplaga av världens största långlopp på skidor.

  • 3 veckor sedan

    Välkommen till Vasaloppet 10 – på skidor genom alla tider

    Häng med på Vasaloppet 10 lördag 2 mars. Klä dig i träningskläder från valfritt decennium, åk knappt en mil på skidor och var med och skapa en färgsprakande hyllning och fira det 100:e Vasaloppet! Dagens loppvärd, Mora Tidning, delar ut pris till bästa utklädnad. Välkomna!

  • 3 veckor sedan

    Sportsligt och vänligt i Ungdomsvasan 2024

    Precis som Vasaloppet samlar Ungdomsvasan både vana och mindre vana åkare. Några tränar och tävlar varje vecka tillsammans med klubbkompisarna, medan det för andra är ett äventyr att ge sig ut i spåren. Oavsett vilket, i Ungdomsvasan är alla lika välkomna!

  • 3 veckor sedan

    Kati Roivas tog Finlands första seger i Tjejvasan

    Det blev för första gången i historien finsk seger i Tjejvasan. Den 36:e upplagan av Tjejvasan avgjordes först på upploppet där Kati Roivas, Team Eksjöhus, var starkast i en spurtstrid med tre andra tjejer och kom in först över mållinjen strax före Norges Emilie Fleten, Team Ramudden.

Våra huvudsponsorer