Nyheter

 • 2 dagar sedan

  Fakta, statistik, nyheter och kuriosa inför Vasaloppet 2024

  Det 100:e Vasaloppet! Starten i Sälen går på söndag den 3 mars klockan 08.00. Miljoner tv-tittare över hela världen kan följa loppet, som blev fulltecknat redan i mars 2023. Det är rekordmånga utländska deltagare, åldersgränsen för att delta har sänkts, det blir en invigningsceremoni före start och deltagarna kommer dessutom att få uppleva en extra historisk kontroll mellan Risberg och Evertsberg. Här är alla förutsättningar inför årets upplaga av världens största långlopp på skidor.

 • 4 dagar sedan

  Välkommen till Vasaloppet 10 – på skidor genom alla tider

  Häng med på Vasaloppet 10 lördag 2 mars. Klä dig i träningskläder från valfritt decennium, åk knappt en mil på skidor och var med och skapa en färgsprakande hyllning och fira det 100:e Vasaloppet! Dagens loppvärd, Mora Tidning, delar ut pris till bästa utklädnad. Välkomna!

 • 6 dagar sedan

  Sportsligt och vänligt i Ungdomsvasan 2024

  Precis som Vasaloppet samlar Ungdomsvasan både vana och mindre vana åkare. Några tränar och tävlar varje vecka tillsammans med klubbkompisarna, medan det för andra är ett äventyr att ge sig ut i spåren. Oavsett vilket, i Ungdomsvasan är alla lika välkomna!

 • 1 vecka sedan

  Kati Roivas tog Finlands första seger i Tjejvasan

  Det blev för första gången i historien finsk seger i Tjejvasan. Den 36:e upplagan av Tjejvasan avgjordes först på upploppet där Kati Roivas, Team Eksjöhus, var starkast i en spurtstrid med tre andra tjejer och kom in först över mållinjen strax före Norges Emilie Fleten, Team Ramudden.

 • 1 vecka sedan

  Allt inför Tjejvasan 2024

  På lördag 24 februari klockan 09.00 går starten för Tjejvasan – världens största skidlopp enbart för kvinnor – 30 km med start i Oxberg och mål i Mora. Årets lopp, det 36:e i ordningen, har hittills lockat 6 400 anmälda deltagare. Tjejvasan är numera ett så kallat Challenger-lopp till Ski Classics och har både tävlingsklass för seniorer (D21) och juniorer (D17–20). En nyhet i motionsklassen är att det från och med i år är tillåtet att åka från det år du fyller 11 år (född 2013). Sveriges Television direktsänder traditionsenligt Tjejvasan och för den som är sugen på att åka tre härliga mil på skidor är det bara att anmäla sig, senast på loppdagen. Här presenterar vi förutsättningarna inför Tjejvasan 2024.

 • 1 vecka sedan

  Län och nationer – statistik inför Vasaloppets vintervecka 2024

  Klockan 09.00 på fredag den 23 februari ger sig de första deltagarna iväg i spåret i Vasaloppets vintervecka 2024. Första loppet är Vasaloppet 30, som är just 30 km långt, och sedan är det ytterligare 12 andra lopp med olika sträckor mellan 9 och 90 kilometer innan det på ”Vasaloppssöndagen” den 3 mars är dags för det 100:e Vasaloppet genom tiderna. Just nu är över 57 800 deltagare anmälda – från 67 nationer.

 • 1 vecka sedan

  Vasaloppet släpper startplatserna till Vasaloppet 2025 i morgon

  För första gången någonsin släpps alla startplatser till nästa års Vasalopp innan årets lopp har startat! Det innebär att det går att anmäla sig till det 101:a Vasaloppet och de övriga 13 skidloppen i Vasaloppets vintervecka 2025 redan från och med i morgon, torsdag den 22 februari 2024.

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppet firar 100:e loppet med unik och sista minnespoststämpel

  Den 3 mars 2024 är det dags för det 100:e Vasaloppet. För att hylla detta jubileum har Ovansiljans Filatelistförening tillsammans med Vasaloppets Samlarklubb och PostNord tagit fram en särskild minnespoststämpel som kommer att användas under Vasaloppets vintervecka 2024. Det blir den 88:e och sista minnespoststämpeln i raden sedan 1937, vilket gör den till ett världsrekord i sitt slag.

 • 3 veckor sedan

  Rekordmånga vigslar under Vasaloppets vintervecka 2024

  Det är kärlek i luften! För sjätte året i rad erbjuder Svenska kyrkan i Mora giftassugna skidåkare att viga sig direkt efter målgång i något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2024. Hittills har 19 par nappat på erbjudandet och bokat en ski in-vigsel, vilket är nytt rekord! Och än finns chansen för den som känner sig manad – sista datum för anmälan är torsdag 15 februari.

Våra huvudsponsorer