Nyheter

 • 23 timmar sedan

  Inför Tjejvasan 2020 – fakta, statistik och sändningstider

  Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 tjejer i åldrarna 16–82 år anmälda för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 februari klockan 09.00. För tusentals skidmotionärer är det ett härligt äventyr, för eliten är det ett prestigefyllt genrep inför Vasaloppet. För nionde året i rad direktsänder Sveriges Television Tjejvasan i SVT1 och SVT Play.

 • 2 dagar sedan

  Län för län och andra siffror inför Vasaloppets vintervecka 2020

  I dag tisdag (2020-02-18) kl 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presenterar vi intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför Vasaloppets vintervecka 2020.

 • 3 dagar sedan

  Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas – stor arbetsinsats pågår för att säkra Vasaloppsspåret

  På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Nattvasan 45 som kommer att starta i Evertsberg istället för i Oxberg. Samtidigt pågår just nu arbetet för att snösäkra Vasaloppsspåret inför vinterveckan 2020.

 • 4 dagar sedan

  Landslagsåkare i Ungdomsvasan

  På söndag den 23 februari 2020 körs Ungdomsvasan. Sedan år 2018 åker 11–12- och 13–14-åringarna 9 kilometer med start i Eldris, medan 15–16-åringarna startar i Hökberg och åker 19 kilometer till målet i Mora.

 • 6 dagar sedan

  Åke åker för 40:e året när Öppet Spår 40-årsjubilerar

  Just nu är cirka 10 200 deltagare anmälda till Vasaloppets Öppet Spår söndag och Öppet Spår måndag 2020. Öppet Spår arrangeras i år för 40:e året och 69-årige Åke Wänn från Falun är en av de anmälda. Men Åke är unik så till vida att han är den ende som åkt Öppet Spår alla 39 åren. – Jag har åkt i samtliga väder som finns och vet att det finns ingenting man kan ta för givet, säger Åke Wänn.

 • 1 vecka sedan

  Snöläget i Vasaloppsarenan - arbetet går enligt plan

  Med en och en halv vecka kvar till Vasaloppets vintervecka 2020 fortsätter jobbet med att köra ut snö och förbereda Vasaloppsarenan för att ta emot de hittills nära 56 000 anmälda deltagarna. – Vi jobbar på enligt plan. Till helgen, 15–16 februari, planerar vi att ha snö i spåret från Sälen till Mora, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

 • 1 vecka sedan

  Vasaloppets sommarvecka 2019 får höga betyg av deltagarna

  Undersökningsföretaget Upplevelseinstitutet har genomfört en stor deltagarundersökning bland dem som deltog i Cykelvasan, Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten sommaren 2019. I jämförelse med undersökningar av andra svenska evenemang får Vasaloppet mycket höga betyg. Upplevelseinstitutet går så långt att de säger att: ”Än en gång erbjuder Vasaloppets sommarvecka deltagarna en fantastisk upplevelse.”

 • 2 veckor sedan

  Ur spår – Vasaloppet blir långfilm

  Vasaloppets vintervecka 2020 bjuder inte bara på skidlopp för närmare 60 000 deltagare. I år blir arenan från Sälen till Mora även en plats för filminspelning då den svenska dramakomedin Ur spår, som planeras gå upp på biograferna vintern 2021, ska spelas in. – Vasaloppet har en speciell plats i den svenska folksjälen. Egentligen är  det konstigt att ingen gjort en långfilm med Vasaloppet i fokus tidigare, säger Cecilia Forsberg och Emma Nyberg, producenterna för Ur spår på Yellow Bird och Jarowskij.

 • 2 veckor sedan

  Vasalöparen nr 1/2020 – 100 sidor inför ditt lopp

  Decenniets allra första nummer av Vasalöparen är här! Vasalöparen är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. 100 sidor med såväl intressanta artiklar som annonser. Oavsett om du ska åka skidor, cykla eller springa i Vasaloppsarenan under 2020 så hittar du reportage, intervjuer, träningstips och en massa annat i tidningen – som du även kan läsa digitalt här på hemsidan.

Våra huvudsponsorer