Nyheter

 • 7 dagar sedan

  200 tio-i-topp-deltagare i Cykelvasan 90 2009–2018

  I år arrangeras Cykelvasan 90 för elfte gången – lördagen den 10 augusti 2019. Minns du vilka cyklister som vunnit de tio första åren? Här listar vi alla tio-i-topp-resultat i Cykelvasan 90 genom åren.

 • 1 vecka sedan

  Fjolårssegrarinnan klar för Ultravasan 90 även i år

  I går söndag 9 juni avgjordes Comrades Marathon i Sydafrika för 94:e gången. Loppet över 87 km mellan Durban och Pietermaritzburg är världens största ultralopp med 21 000 anmälda deltagare. Alexandra Morozova från Ryssland blev tvåa efter den överlägsna sydafrikanskan Gerda Steyn. Ifjol vann Alexandra Morozova Ultravasan 90 och nu står det klart att Morozova kommer tillbaka till Dalarna i sommar för att den 17 augusti försvara sin seger i Ultravasan 90.

 • 2 veckor sedan

  Hallå där Peter Häggström Lindecrantz! Vi räknar ned…

  Det är i dag 66 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi pratat med Peter Häggström Lindecrantz, sexfaldig (tre inne och tre ute) svensk mästare i längdhopp och andre svensk genom tiderna att hoppa över åtta meter (8.07). Han har jobbat som expertkommentator på SVT, är en flitig föreläsare och är grundare och VD till sportklädesmärket YMR Track Club.

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppet inspirerar barn och unga till mer aktivitet

  Forskningsrapporterna är eniga; både barn och unga rör sig för lite i dag. Dessutom är det stor skillnad på hur aktiva olika grupper är. Med projekt som Barnens Vasalopp och Vasaloppets skolutmaning vill Vasaloppet inspirera fler barn och ungdomar att komma ut i naturen och röra på sig och tidigt i livet lägga grunden till en aktiv och hälsosam livsstil.

 • 3 veckor sedan

  Hallå där Niklas Bergh! Vi räknar ned…

  Det är i dag 71 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi pratat med Niklas Bergh som gör den populära podcasten Lagom Kondition.

 • 3 veckor sedan

  Seeda dig till rätt startgrupp i Cykelvasan

  Seedningen finns för att skapa bättre rytm och säkerhet i loppen. När deltagare startar i den grupp de hör hemma i blir tempot jämnare och antalet omkörningar färre vilket minskar olycksrisken. Seedningen används endast i vissa lopp och fungerar på olika sätt.

 • 4 veckor sedan

  Vasalöparen nr 2/2019 – 100 sidor inför sommaren

  Med två och en halv månad kvar till Vasaloppets sommarvecka 2019 utkommer i dag Vasalöparen nr 2/2019. Vasalöparen är Vasaloppets egen tidning som denna gång skickas till dig som deltog i vinerveckan eller är anmäld till något av våra kommande lopp. Tidningens 100 sidor är som vanligt fyllda med såväl intressanta artiklar som annonser. Du kan även läsa Vasalöparen digitalt här på hemsidan.

 • 4 veckor sedan

  Hallå där Alf Brandt! Vi räknar ned…

  Det är i dag 78 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi lyssnat med Alf Brandt, olympisk gångare från Äppelbo i Dalarna, som deltog vid OS i Moskva 1980, och som ska springa Vasastafetten den 17 augusti.

Våra huvudsponsorer