Nyheter

  • 4 dagar sedan

    Hej Harpa Oskarsdottir, hur laddar du inför Vasaloppets sommarvecka 2024?

    Vasaloppets sommarvecka 2024 närmar sig, i augusti är det dags. En av dem som kommer att delta i mer än ett lopp är Harpa Oskarsdottir. Hon är uppväxt på Island och kom till Sverige 2012. Sedan dess har det blivit många lopp i Vasaloppsarenan, inte bara för Harpa utan också för hennes familj och isländska släktingar.

  • 5 dagar sedan

    Styrketräning för cyklister

    Om du tränar styrka får du mer kraft i pedalrörelsen, en mer balanserad kropp, bättre hållning och minskad risk för skador. Det säger cykelcoachen och inspiratören Emma Belforth som har satt ihop två styrkepass, speciellt utformade för cyklister.

  • 5 dagar sedan

    Egna startgrupper för kvinnor i Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår

    Sedan 2022 strävar Vasaloppet aktivt med att få ett mer jämställt deltagande i sina lopp med fokusområdet Fler kvinnor i spåret. Ett antal åtgärder och nyheter som justerade seedningsregler och separata bajamajor med gratis mensskydd har införts de senaste åren. Nytt sedan 2023 är också att kvinnor som kör Cykelvasan Öppet spår eller Cykelvasan 90 kan välja startgrupper med enbart kvinnor.

  • 5 dagar sedan

    Nå dina mål i Cykelvasan med Jessicas träningsprogram

    Ska du köra Cykelvasan Öppet Spår eller Cykelvasan 90 i augusti? Då har Jessica Clarén träningsprogrammet för dig. Jessica är officiell Vasaloppscoach, elitcyklist och kvinnan bakom cykelnätverket SHe Rides. – Oavsett om du vill klara en speciell tid eller om det är ditt allra första lopp har du hjälp av programmet. Du kommer väl förberedd till start och har alla chanser att få en smidig resa från Sälen till Mora, lovar Jessica.

  • 1 vecka sedan

    Sju ”hacks” som håller skadorna borta

    Att inte kunna springa på grund av skada eller sjukdom är förstås förskräckligt. Så varför inte testa dessa sju strategier som ökar din kropps tolerans för belastning – och minskar risken för skador?

  • 1 vecka sedan

    Snabbguide till Vasaloppets sommarvecka 2024 – tio lopp att välja på

    I augusti arrangeras Vasaloppets sommarvecka 2024 – med tio olika lopp i Vasaloppsarenan, fördelade på två helger. Den första helgen 9–10 augusti är det cykling som gäller och den andra helgen 16–17 augusti står löpning på programmet. Det finns tre olika startplatser men gemensamt för alla lopp är att de går i mål under Vasaloppets målportal vid klockstapeln i Mora. Därutöver finns även Barnens Vasalopp för de som är 3–10 år samt Hemmavasan för den som vill delta på sin egen hemmaplan. Så vilket lopp ska du välja? Här är vår snabbguide, dag för dag och lopp för lopp.

  • 2 veckor sedan

    Anmälan till Hemmavasan cykel och löpning 2024 är öppen

    Även i år kommer Hemmavasan cykel och Hemmavasan löpning att finnas som ett komplement till Vasaloppets sommarvecka. Under samma period som de ordinarie loppen arrangeras på plats mellan Sälen och Mora, från fredag 9 augusti till och med lördag 17 augusti, kan deltagare cykla eller springa ett lopp på valfri plats runt om i Sverige – eller i världen – i den digitala Vasaloppsarenan.

  • 2 veckor sedan

    Så gick det i Ski Classics 2023/24 – med alla vinnare

    Den 15:e säsongen av långloppscupen Ski Classics avslutades i Norge under lördagen. Ifjol blev det två svenska totalsegrar i Ski Classics genom Ida Dahl och Emil Persson. Men i år blev det norskt på både dam- och herrsidan: Emilie Fleten och Johan Hoel kunde tillsammans fira sina förstaplatser i Ski Classics Champion. Här blickar vi tillbaka och listar årets alla segrare i alla lopp, samt slutställningen i totalcupen och vinnarna av de olika delcuperna. Dessutom listas alla tidigare vinnare sedan 2011. Wow!

  • 3 veckor sedan

    40 032 deltagare har chansen att göra Vasaloppstrippeln 2024

    För att klara av Vasaloppstrippeln krävs att du åker skidor, cyklar och springer 30, 45 eller 90 kilometer i fäders spår under ett och samma kalenderår. Hittills är 152 deltagare anmälda för att genomföra Vasaloppstrippeln 2024 så det finns stor potential för fler att anta utmaningen och få ta på sig den exklusiva finisher-t-shirten i augusti.

  • 1 månad sedan

    Välkommen till Cykelvasan 2024 och premiären av Vasaloppet Bike Festival

    Cykelvasan är Vasaloppet på hjul. Fredag och lördag 9–10 augusti kan deltagarna välja mellan fem olika cykellopp i Vasaloppsarenan, lopp som antingen är 32, 45 eller 96 km. Dessutom är det premiär för Vasaloppet Bike Festival som pågår hela veckan i Lindvallen, Sälen, med över 30 roliga aktiviteter för hela familjen.

Våra huvudsponsorer