Nyheter

 • 3 veckor sedan

  Cykelvasan 90 2019 fulltecknad i dag

  I dag blev Cykelvasan 90 2019 helt fulltecknad vilket innebär 13 000 anmälda till loppet den 10 augusti och totalt över 20 000 anmälda MTB-cyklister till Vasaloppets sommarvecka 2019. Men det finns fortfarande startplatser kvar till Cykelvasans alla fyra övriga lopp, till exempel det lika långa Cykelvasan Öppet Spår dagen innan. Det är också nu klart att Sveriges Television även i år sänder ett sammanfattande magasin i TV dagen efter Cykelvasan 90.

 • 3 veckor sedan

  Hallå där Sara Thunmarker Telde och Anna Klint ! Vi räknar ned…

  Det är i dag 44 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren och försommaren har vi kollat läget hos er som ska delta i något av loppen. I dag har vi pratat med Sara Thunmarker Telde som tillsammans med Anna Klint driver podden ”Sara och Anna på glid – i mödrars spår”. De båda åkte Halvvasan i vintras och ska nu genomföra Vasaloppstrippeln 45.

 • 1 månad sedan

  200 tio-i-topp-deltagare i Cykelvasan 90 2009–2018

  I år arrangeras Cykelvasan 90 för elfte gången – lördagen den 10 augusti 2019. Minns du vilka cyklister som vunnit de tio första åren? Här listar vi alla tio-i-topp-resultat i Cykelvasan 90 genom åren.

 • 1 månad sedan

  Fjolårssegrarinnan klar för Ultravasan 90 även i år

  I går söndag 9 juni avgjordes Comrades Marathon i Sydafrika för 94:e gången. Loppet över 87 km mellan Durban och Pietermaritzburg är världens största ultralopp med 21 000 anmälda deltagare. Alexandra Morozova från Ryssland blev tvåa efter den överlägsna sydafrikanskan Gerda Steyn. Ifjol vann Alexandra Morozova Ultravasan 90 och nu står det klart att Morozova kommer tillbaka till Dalarna i sommar för att den 17 augusti försvara sin seger i Ultravasan 90.

 • 2 månader sedan

  Hallå där Peter Häggström Lindecrantz! Vi räknar ned…

  Det är i dag 66 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi pratat med Peter Häggström Lindecrantz, sexfaldig (tre inne och tre ute) svensk mästare i längdhopp och andre svensk genom tiderna att hoppa över åtta meter (8.07). Han har jobbat som expertkommentator på SVT, är en flitig föreläsare och är grundare och VD till sportklädesmärket YMR Track Club.

 • 2 månader sedan

  Vasaloppet inspirerar barn och unga till mer aktivitet

  Forskningsrapporterna är eniga; både barn och unga rör sig för lite i dag. Dessutom är det stor skillnad på hur aktiva olika grupper är. Med projekt som Barnens Vasalopp och Vasaloppets skolutmaning vill Vasaloppet inspirera fler barn och ungdomar att komma ut i naturen och röra på sig och tidigt i livet lägga grunden till en aktiv och hälsosam livsstil.

 • 2 månader sedan

  Hallå där Niklas Bergh! Vi räknar ned…

  Det är i dag 71 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren kollar vi läget hos er som ska delta i något av loppen i sommar. I dag har vi pratat med Niklas Bergh som gör den populära podcasten Lagom Kondition.

Våra huvudsponsorer