Nyheter

 • 17 timmar sedan

  Coronaviruset och Vasaloppets sommarvecka

  Läget är tufft för många just nu och den närmaste framtiden oviss. Vi vet att många kämpar; sjukvården, äldrevården, skolor, stora företag, små företag, arrangörer av idrottsarrangemang och världens befolkning överlag. I nuläget siktar vi på att kunna genomföra Vasaloppets sommarvecka 2020 som planerat samtidigt som vi noga följer uppdateringar och rekommendationer från våra svenska myndigheter. Läs mer  och ta del av våra träningstips här:

 • 3 dagar sedan

  1 minut och 20 sekunders skidglädje från vinterveckan 2020

  Sol, snö, regn och is. Vasaloppets vintervecka 2020 bjöd på alla tänkbara väder och underlag och därmed en hel del utmaningar både för deltagare och arrangören. Men också på mängder av leenden och peppade människor, på efterlängtade målgångar, styrkebesked och glädjetårar.

 • 2 veckor sedan

  Slutresultat Visma Ski Classics 2019/2020

  Visma Ski Classics tionde säsong, 2019/2020, fick ett abrupt slut på grund av det nya coronaviruset, som gjorde att de tre sista loppen Birkenbeinerrennet, Reistadløpet och Ylläs-Levi fick inställas. Men nio av tolv lopp kunde framgångsrikt genomföras under en spännande säsong full av överraskningar. Flera unga manliga och kvinnliga åkare gjorde sig ett namn inom långloppsåkning denna vinter samtidigt som Visma Ski Classics legender (deltagare med minst fem segrar) fortsatte att visa hur otroligt starka de är. Här är slutresultaten för Visma Ski Classics cuper den tionde säsongen.

 • 2 veckor sedan

  Om coronaviruset och kommande arrangemang

  På grund av coronaviruset ställs många idrottsevenemang in eller flyttas fram i tiden. Hittills är det inte aktuellt för oss. Vi hoppas kunna genomföra både Vasaloppets sommarvecka 2020 och Vasaloppets vintervecka 2021 som planerat. Läs mer.

 • 3 veckor sedan

  Summering av Vasaloppets vintervecka 2020 – på söndag 15 mars öppnar anmälan till 2021

  Klockan 09.00 på söndag den 15 mars öppnar Vasaloppet möjligheten att anmäla sig till skidloppen i Vasaloppets vintervecka 2021, som arrangeras 26 februari till 7 mars. Här blickar vi tillbaka och sammanfattar siffror och annat intressant från den nyss avslutade vinterveckan 2020. Hur många startade? Hur många såg Sveriges Televisions sändningar? Och vilka kändisar tog sig i mål?

 • 3 veckor sedan

  Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2021 öppnar söndagen den 15 mars

  Vasaloppets vintervecka 2020 är över. Tiotusentals deltagare fick njuta av snabba spår i strålande sol, medan andra fick kämpa mot regn, blåst och snöfall. Vi är djupt imponerade av era insatser. Tack till er och tack också till funktionärer, publik, markägare och samarbetspartners. Det är ni som är Vasaloppet! Nu ser vi fram emot Vasaloppets vintervecka 2021. Anmälan öppnar söndag 15 mars 09.00 på vasaloppet.se.

 • 4 veckor sedan

  Se allt det bästa igen från Vasaloppets vintervecka 2020

  Fyra årstider på en vecka, ja ungefär så var det väl? Se alla inslag, reportage och direktsändningar i efterhand på SVT Play: Tjejvasan, Vasaloppet, inför-magasinet, sammanfattningen, segerintervjuerna och inte minst Clara Henry och Mattias Svahns hela dag i Vasaloppsspåret. Alla målgångar går förstås att se igen i Vasaloppets egen playtjänst Vasaloppet.TV i ”Målgång i Mora”. I Vasaloppet.TV kan du också återuppleva Vasaloppets högtidsfest i Mora kyrka med bland annat Jacob Hårds högtidstal. Mycket nöje och välkommen åter!

 • 4 veckor sedan

  Petter Eliassen och Lina Korsgren vann Vasaloppet 2020

  Vasaloppet 2020 bjöd på en spännande norsk spurtstrid i herrklassen och en överlägsen svensk seger i damklassen. Petter Eliassen tog sin andra seger i Vasaloppet, knappt före Stian Hoelgaard som för femte året i rad var på pallen utan att vinna. Lina Korsgren vann också sin andra Vasaloppsseger och hon tog hem varje spurtpris genom hela loppet!

 • 4 veckor sedan

  Det är dags för Vasaloppet 2020!

  Vi håller på och förbereder det sista och hoppas att ni är laddade för att skida de nio milen från Sälen till Mora. Se lördagens rapport från sportchef Tommy Höglund och få den senaste väderuppdateringen av Vasaloppsmeteorolog Pia Hultgren. Här kan du även se SVT:s magasin ”Inför Vasaloppet” som sändes på lördagseftermiddagen i Vinterstudion. Alla sändningstider för Vasaloppet 2020 finns också här.

 • 4 veckor sedan

  Fakta, statistik, nyheter och kuriosa inför det 96:e Vasaloppet

  På söndag den 1 mars 2020 klockan 08.00 sitter flera miljoner TV-tittare i soffan för att följa starten i Sälen av det 96:e Vasaloppet. Vasaloppet är fulltecknat, vilket innebär 15 800 anmälda deltagare. Totalt har hittills över 58 000 deltagare anmält sig till loppen i Vasaloppets vintervecka 2020. Här är alla förutsättningar och TV-tider för årets upplaga av världens största långlopp på skidor.

Våra huvudsponsorer