Nyheter

 • 7 dagar sedan

  Ett annorlunda Vasaloppsår summeras – på söndag öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2022

  När Vasaloppsåret 2021 läggs till handlingarna kan man konstatera att det blev ett annorlunda år – men det blev av. – Vårt idoga arbete att sätta Sverige i rörelse fortsatte även i år. Att vi har kunnat kora segrare i våra elitlopp samtidigt som vi erbjudit motionärerna alternativa sätt att gå i mål med sin träning, hemma eller i Vasaloppsarenan, är vi både glada och stolta över, säger Johan Eriksson, vd på Vasaloppet.

 • 7 dagar sedan

  Anmälan till Ungdomsvasan 2022 är öppen

  Nu är anmälan öppen till den 14:e upplagan av Ungdomsvasan som avgörs söndagen 27 februari jubileumsåret 2022. Alla ungdomar, vare sig de tävlar för en skidklubb eller inte, kan ställa upp. Välkommen med din anmälan!

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppet efterlyser segertrofé från det första loppet 1922

  I februari och mars 2022 firar Vasaloppets sitt 100-årsjubileum då man, förutom ordinarie Vasaloppets vintervecka med tolv olika skidlopp, även arrangerar det historiska loppet ”Jubileumsvasan”, som med 139 deltagare ska återskapa 1922 års lopp. Nu efterlyser Vasaloppet ett av de främsta prisen från 1922, en bronsskulptur av en skidåkande Gustav Vasa, vars öde är okänt sedan den fyrfaldige Vasaloppssegraren Arthur Häggblad i Stockholm sålde sin prissamling strax före sin död 1989. Var finns priset?

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppets skolutmaning ger eleverna ett minne för livet

  Nu är ansökan öppen för den femte upplagan av Vasaloppets skolutmaning. Alla som söker får startplatser i Ungdomsvasan 2022 och en vinnande klass får dessutom komplett skidutrustning till alla elever, träningshjälp från en Vasaloppscoach, resan till Dalarna plus boende i Mora. Allt till ett värde av minst 50 000 kronor.

 • 4 veckor sedan

  398 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 2021

  Vasaloppsåret 2021 kan snart läggas till handlingarna, även i år med anpassade arrangemang på grund av pandemin. Detta till trots har 398 deltagare lyckats med prestationen att slutföra en Vasaloppstrippel när de i tre olika lopp åkt skidor, sprungit och cyklat – i den fysiska eller i den virtuella Vasaloppsarenan. Här har vi samlat namnen.

 • 4 veckor sedan

  442 300 kilometer avverkades i Hemmavasan 2021

  Nästan 10 000 anmälda deltagare i 16 länder avverkade tillsammans 442 300 kilometer, springandes eller cyklandes, i Hemmavasan 2021. Den yngsta deltagaren var 7 år och den äldsta 85 år. Flest starter gjordes i Dalarnas län, där totalt nära 1 400 deltagare valde att genomföra sitt lopp i Hemmavasan på plats i Vasaloppsarena under juli och augusti.

 • 1 månad sedan

  Andreas från Valdemarsvik vann Volvon med extra allt

  Den fina insatsen i Hemmavasan Cykel 90 ledde till en riktig storvinst för Andreas Karpoff från Valdermarsvik. Det var nämligen han som tog hem första vinsten i det lotteri som alla som gått i mål i sommarens upplaga av Hemmavasan deltog i.

 • 1 månad sedan

  Sébastien Spehler och Alexandra Morozova vann Ultravasan 90 Elit 2021

  Äntligen var det dags för ultralöpartävlingar i Vasaloppsarenan igen efter ett års uppehåll. Segrare i Ultravasan 90 Elit blev Sébastien Spehler från Frankrike i herrklassen och Alexandra Morozova från Ryssland bland damerna. Ryskan blev därmed först i Ultravasans historia att vinna loppet tre gånger. I Ultravasan 45 Elit blev det två svenska segrar genom Kristofer Låås och Liselotte Hellsten. Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2022 öppnar söndag 26 september 2021.

 • 1 månad sedan

  Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård vann Cykelvasan 90 Elit 2021

  Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog Norges första herrseger i Cykelvasan. Stenerhag vann i en tät spurt medan Klevgård kunde åka i mål helt solo. Cykelvasan är normalt Nordens största mountainbikelopp med 13 000 anmälda deltagare, men i år fanns den stora behållningen istället i de spännande elittävlingarna som avgjordes på torsdagskvällen.

Våra huvudsponsorer