Nyheter

 • 3 dagar sedan

  Se vår idrottsmedicinska föreläsning om förmaksflimmer och konditionsidrott

  Förmaksflimmer är en av våra vanligaste hjärtsjukdomar och kan ha mycket allvarliga konsekvenser, men förmaksflimmer kan behandlas om det upptäcks. Nu kan du här se den intressanta idrottsmedicinska föreläsning som bjöds under Vasaloppets sommarvecka 2019 kring temat förmaksflimmer och konditionsidrott.

 • 3 dagar sedan

  Veteranträff i Mora 2019

  Den 7 september (stadgeenligt första lördagen i september) anordnades Vasaloppets Veteranklubbs årsmöte i Mora Parken med föreläsning av Mattias Svahn, bejublat uppträdande av Billy Opel och dans.

 • 4 dagar sedan

  Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

  Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson tillkommer som officiella Vasaloppscoacher.

 • 1 vecka sedan

  Vasaloppet presenterar Vasaloppsåret 2020 – fler utmaningar än någonsin att välja emellan

  År 2020 är det 500 år sedan Gustav Vasas äventyr i Dalarna, 1520–21, och 98 år sedan det första Vasaloppet arrangerades 1922. Det senaste decenniet har Vasaloppet noterat en fördubbling av antalet anmälda deltagare! De fem senaste åren har man kunnat glädja sig åt att antalet varit närmare 100 000 anmälda, även om den magiska gränsen ännu inte nåtts. Nu kan Vasaloppet stolt presentera Vasaloppsåret 2020, med fler utmaningar och fler lopp än någonsin att välja emellan. På söndag 15 september öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2020.

 • 2 veckor sedan

  Anmäl klassen nu – Vasaloppets skolutmaning 2020

  Är du idrottslärare och sugen på att hitta på något extra med din klass? Nu kan du ansöka om att få utrustning, coachning, startplatser och resa till Ungdomsvasan 2020 när Vasaloppets och Swix för tredje året i rad arrangerar Vasaloppets skolutmaning.

 • 3 veckor sedan

  Ramudden ny värd för populära Stafettvasan

  Nu har Vasaloppet och Ramudden AB tecknat ett nytt partneravtal för Stafettvasan, som innebär att Ramudden går in som värd för det populära skidloppet där ett femmannalag delar på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora.

 • 3 veckor sedan

  297 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 90 och 166 klarade Vasaloppstrippeln 45 under 2019 – presenteras här län för län

  De är en stadigt växande skara. De deltagare som inte nöjer sig med ett kraftprov i fäders spår utan satsar på tre genom att åka skidor, cykla och springa Vasaloppet under ett och samma kalenderår. Vasaloppet tycker att dessa hjältar är värda att uppmärksammas lite extra så här publicerar vi listan, län för län, på alla dem som klarade Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45 2019.

 • 1 månad sedan

  Resultat från Vasastafetten och Vasakvartetten 2019

  Både elitlöpare och motionärer sprang i dag den 29:e Vasastafetten och den 3:e Vasakvartetten mellan Sälen och Mora. Vasaloppet kunde räkna in 373 anmälda lag (varav 327 till start) i Vasastafetten och 93 anmälda lag (varav 87 kom till start) i Vasakvartetten. Som vanligt var det gott humör och många fina prestationer.

Våra huvudsponsorer