Nyheter

 • 3 dagar sedan

  Häng med på en Social Ride under Vasaloppet Bike Festival

  Vad har dubbla OS-medaljören Emma Johansson, cykelprofilen Roberto Vacchi, Vasaloppscoachen och grundaren av She rides Jessica Clarén, samt mtb-företaget Detrail Bikes gemensamt? Jo, alla erbjuder en social ride, en härlig social cykeltur, under Vasaloppet Bike Festival i augusti. Gratis och franko! Antalet platser är begränsat så anmäl dig i tid.

 • 4 dagar sedan

  Daniel Sedin, vilket lopp ska du delta i under Vasaloppets sommarvecka 2024?

  Olympiske mästaren, världsmästaren och NHL-legendaren Daniel Sedin är anmäld till Vasaloppets sommarvecka. Det blir sjunde gången som den förre hockeyspelaren genomför ett lopp i Vasaloppsarenan. Fyra gånger har han kört Cykelvasan 90 och de två senaste säsongerna har han sprungit Ultravasan 90. Så vilket lopp väljer han i år?

 • 4 dagar sedan

  Smart energi för löpare i semestertider

  Sommaren är en härlig tid för löpare, men för att kunna njuta av din löpning fullt ut gäller det att fylla på med rätt bränsle. Här bjuder idrottsnutritionisten Emma Lindblom på kloka sommartips.

 • 5 dagar sedan

  Snabbguide till Vasaloppets sommarvecka 2024 – elva lopp att välja på

  I augusti arrangeras Vasaloppets sommarvecka 2024 – med elva olika lopp i Vasaloppsarenan. Första helgen, 9–10 augusti, är det cykling som gäller och andra helgen, 16–17 augusti, står löpning på programmet. Det finns tre olika startplatser men gemensamt för alla lopp är att de går i mål under Vasaloppets målportal vid klockstapeln i Mora. Därutöver finns även Barnens Vasalopp för de som är 3–10 år samt Hemmavasan för den som vill delta på sin egen hemmaplan. Enligt Vasaloppets deltagarundersökning är Vasaloppets sommarvecka ett enormt uppskattat evenemang som år efter år får genomgående höga betyg av deltagarna. Så, vilket lopp ska du välja? Här är vår snabbguide, dag för dag och lopp för lopp.

 • 1 vecka sedan

  Mona Brorsson, vilket lopp ska du delta i under Vasaloppets sommarvecka 2024?

  34-åriga skidskytten och olympiska guldmedaljören i stafett Mona Brorsson meddelade i vintras att hon ska avsluta sin skidskyttekarriär. Nu kan Vasaloppet glädjande meddela vad hon ska göra i augusti. Vasaloppets sommarvecka pågår 9–17 augusti och Mona är anmäld till ett lopp. Här berättar hon vilket.

 • 2 veckor sedan

  Tjejvasan-segraren Kati Roivas vill se fler finska långloppsåkare

  För ett år sedan fanns det tvivel hos Kati Roivas om hon skulle lyckas nå prispallen i Ski Classics någon gång under sin karriär. I vintras tog hon sig upp på pallen sju gånger; hon blev trea i Vasaloppet och vann dessutom Tjejvasan som första finska kvinna någonsin. I en intervju med Längd.se berättar hon vad det var som egentligen hände. Och vad händer nu? Kan hon bli den första kvinnan från Finland att vinna Vasaloppet?

 • 4 veckor sedan

  Cykelvasan 90 direktsänds i fyra länder 2024

  Lördagen den 10 augusti avgörs den 16:e upplagan av Cykelvasan 90. Sveriges Television direktsänder loppet från start till mål, precis som Vasaloppet på vintern – och i år kommer Cykelvasan 90, Nordens största mountainbikelopp, även att sändas i Norge, Danmark och Finland. MTB-landslag och team från de tre länderna kommer vara på plats för att göra upp om seger, ära och prispengar i både dam- och herrklassen.

Våra huvudsponsorer