Nyheter

 • 2 dagar sedan

  Vasaloppet lanserar Hemmavasan 2020

  Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan.

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppet blir en del av skidåkningens Grand Slam

  Dagen efter avslöjandet att världens genom tiderna främsta längdskidåkerska Marit Björgen, med 26 OS- och VM-guldmedaljer i bagaget, gör comeback och satsar på Vasaloppet kommer nästa nyhet: Från och med säsongen 2020/21 kommer Vasaloppet att ingå som en av fyra tävlingar i ”The Grand Classics” som kommer att bestå av de fyra största långloppen i världen.

 • 2 veckor sedan

  Vasalöparen nr 2/2020 – inspirerande vårläsning

  Tidningen Vasalöparen kommer ut som vanligt, trots att allting annat inte är som vanligt! Vasalöparen är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Oavsett om du gillar att åka skidor, cykla eller springa så hittar du intressanta reportage, intervjuer, träningstips, annonser och en massa annat i tidningen – som du även kan läsa digitalt här på hemsidan.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppet och Folksam förlänger samarbetet till 2023

  Vasaloppet och Folksam har tillsammans förlängt sitt partneravtal. Det nya avtalet gäller tre år framåt, till och med 2023. Fokus för samarbetet blir att fortsätta jobba tillsammans för trafiksäkerhet på cykel med utgångspunkt i Folksams forskning kring trafiksäkerhet. Folksam fortsätter förstås även att erbjuda sin Motionsloppsförsäkring till Vasaloppets deltagare.

 • 3 veckor sedan

  Jenny Rissveds vill inspirera – exklusiv intervju i Vasalöparens vårnummer 2020

  Det räcker inte med en bra placering, en guldmedalj eller en plats på prispallen. Mountainbikecyklisten Jenny Rissveds har ändrat fokus sedan hon tog sitt OS-guld 2016, och därmed har hon hittat tillbaka till glädjen i idrotten. I Vasalöparens vårnummer (nr 2/2020) som utkommer på fredag 22 maj berättar Jenny Rissveds även hur hon hittat inspiration efter att coronapandemin lamslagit stora delar av världen och gjort att sommar-OS i Tokyo skjutits upp till 2021.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppet flyttar målområdet närmare centrum – ny målportal byggs upp

  I och med förändringar i infrastrukturen och projekt Genomfart Mora, där Europaväg 45 breddas in mot Mora centrum och det byggs nya cykel- och gångvägar, påverkas också området kring Vasaloppets arrangemang. Bland annat innebär detta att mållinjen i alla Vasaloppets lopp kommer att flyttas.

 • 1 månad sedan

  Programmet klart för Visma Ski Classics 2020/2021

  Nu har programmet presenterats för den elfte upplagan av Visma Ski Classics Pro Tour. Säsong XI 2020/2021 innehåller elva lopp över totalt 586 kilometer. Det startar med en prologhelg i Livigno där första loppet är Pro Team Tempo 15 kilometer den 27 november och säsongen slutar i norra Finland med den 70 kilometer långa finalen Ylläs-Levi som äger rum den 17 april 2021.

 • 1 månad sedan

  Vasaloppet och Ormsalva förlänger samarbetet till 2023

  Vasaloppet har glädjen att meddela att man förlängt sitt sponsoravtal med Ormsalva med tre år, 2021–2023. Ormsalva grundades i Mora 1979 och har sedan dess blivit ett av Skandinaviens mest använda och älskade liniment. All produktutveckling och tillverkning sker fortfarande i egen fabrik i Dalarna. Vasaloppet och Ormsalva har samarbetat sedan 2015 och Ormsalva erbjuder alla deltagare massage efter målgång, ett peppstop med massage i Hökberg och har under alla år haft en stor monter i Vasaloppsmässan. Ormsalva är, tillsammans med tre andra företag, även värd för vinterns Öppet spår.

 • 1 månad sedan

  Besked om Vasaloppets sommarvecka 2020 före midsommar

  Covid-19-pandemin gör att många av sommarens idrottsevenemang ställs in eller flyttas fram. Vasaloppet väljer att fortsätta planeringen inför sommarveckan 14–22 augusti och anpassa arrangemanget till de nya förutsättningarna. – Givetvis påverkas även vi av pandemin. Vårt mål är att genomföra loppen, men vi vet ännu inte i vilken form, säger Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd.

 • 1 månad sedan

  Arbetet ute i Vasaloppsarenan pågår året runt

  Snö och is smälter från vinterns skidspår och snart gör sommaren sitt intåg i Vasaloppsarenan. Det innebär 90 km cykelbana och löpspår att hålla i bästa trim, något som inte görs av sig självt. Vasaloppet har sju helårsanställda som jobbar ute i den nio mil långa arenan. Vi tog en pratstund med arenachef Anders Holmberg om vad jobbet i arenan består av i vår.

Våra huvudsponsorer