Nyheter

 • 7 timmar sedan

  Vasaloppet får en fana på Skansen den 6 juni

  100-årsjubilerande Vasaloppet kommer den 6 juni 2022 att få en fana av Kung Carl XVI Gustaf vid det officiella firandet av nationaldagen på Skansen i Stockholm. Det är ett led i att sprida användandet av svenska flaggan som Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år delar ut fanor till föreningar och organisationer i hela landet. Nationaldagsfirandet på Skansen med flagghissning, högtidstal, fanöverlämning, nationalsång och artistuppträdanden sänds i SVT1 och SVT Play.

 • 5 dagar sedan

  Cykelvasasprinten är äntligen tillbaka – i ny skepnad 2022

  Cykelvasasprinten är ett fartfyllt och spännande event inför storpublik i Lindvallen, Sälen, dagen före Cykelvasan 90. Efter två års uppehåll är nu tävlingen i år tillbaka – fredagen den 12 augusti – som ett uppvisningslopp där särskilt inbjudna elitcyklister tävlar om segerchecken. Missa inte Cykelvasasprinten 2022!

 • 6 dagar sedan

  Vasaloppet knyter norska kontakter

  I dag 17 maj är det Norges nationaldag och då passar Vasaloppet på att välkomna tre nya officiella partner i Norge. Alla tre är knutna till Holmenkollen, norsk skidsports främsta tränings- och tävlingsarena.

 • 7 dagar sedan

  Vasaloppet på turné i maj och juni 2022

  Den närmaste tiden kommer Vasaloppet att medverka vid ett antal lopp och andra evenemang. Råkar du vara där vi är, kom förbi och säg hej! Vi vill gärna prata cykling, löpning och skidåkning med dig och svarar självklart också på frågor om kommande lopp i Vasaloppsarenan. Hoppas att vi ses!

 • 2 veckor sedan

  Smart mat för träning och tävling

  Bra kost kan få dig att både må bättre och prestera bättre, men det gäller att du äter utifrån det liv du lever. Det säger dietisten Emma Lindblom som föreläser om idrottsnutrition och hälsa. Till vardags hjälper hon både motionärer och elitidrottare att äta rätt i relation till träning och tävling.

 • 3 veckor sedan

  100 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka – premiär för nya målområdet och två nya löplopp

  Längtan är över! Det var tre år sedan sist men i augusti är det äntligen dags att välkomna cyklister och löpare tillbaka till Vasaloppsarenan och Vasaloppets sommarvecka. I dag, onsdag 4 maj, är det 100 dagar kvar tills de första deltagarna i sommarveckan startar i Sälen och får gå i mål under den nya målportalen i Mora. Feststämning utlovas med liveband, foodtrucks, mässa samt after bike och after run i Tingshusparken i Mora. Firandet av Vasaloppet 100 år fortsätter!

 • 3 veckor sedan

  Deltagarna ger Vasaloppets vintervecka 2022 mycket höga betyg  

  Efter varje arrangemang i Vasaloppsarenan genomför Upplevelseinstitutet i Sverige AB en omfattande deltagarundersökning åt Vasaloppet. I år kunde Vasaloppets vintervecka äntligen genomföras mer eller mindre som ett normalår; vilket deltagarna summerade med ord som ”underbart” och ”efterlängtat”. Vasaloppets vintervecka 2022 fick genomgående mycket starka betyg i undersökningen, och för den som vill delta nästa år finns det till exempel i nuläget fortfarande kvar startplatser till Vasaloppet den 5 mars 2023.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppsskolans 67 träningsfilmer på Vasaloppet.TV

  ”Sju enkla råd till dig som ska springa långt” och ”Knäböj, höftlyft och planka för cyklister”. Så heter två av våra 67 inspirationsfilmer i Vasaloppsskolan. Du hittar dem på Vasaloppet.TV tillsammans med många andra träningstips för cyklister, löpare och skidåkare (även barmark).

 • 1 månad sedan

  Påskledigt för Vasaloppet

  Nu är det dags för lite påskledigt även för Vasaloppet. Från och med torsdag 14 april 12.00 stänger vår kundtjänst samt telefonväxel. Vi öppnar igen måndag 25 april 10.00.

Våra huvudsponsorer