Vasaloppsvinter 2021 ser annorlunda ut jämfört med föregående år. Tjejvasan lördagen den 27 februari och Vasaloppet söndagen den 7 mars 2021 körs som elittävlingar utan publik. För alla andra skidåkare lanseras Vasaåket 2021, som ersätter de ordinarie loppen, i den 90 kilometer långa Vasaloppsarenan.

För att Vasaloppet ska kunna fortsätta att vara en motor för motion och hälsa på ett tryggt sätt även i coronatider öppnar vi upp vår 90 kilometer långa Vasaloppsarena mellan Sälen och Mora som en anläggning. Med en rad försiktighetsåtgärder erbjuds alla, att utifrån rådande riktlinjer i samhället, komma och genomföra Vasaåket här på plats.

Mer om Vasaloppsvintern 2021 här

Ackreditering

Vi återkommer i januari med mer information om vad som gäller för media som önskar bevaka Tjejvasan och Vasaloppet 2021 på plats.

Vasaloppets Faktaguide

I vår populära faktaguide hittar du allt om Vasaloppet, både från nutid och dåtid. Vintern 2021 erbjuder vi enbart en digital version som kommer att finnas tillgänglig för nedladdning i januari.

vasaloppet.se/faktaguide2020 >

Pressmeddelanden och bilder

vinter_media_press_malomrade_1350x690Pressmeddelanden och bilder från Vasaloppet publiceras löpande i vårt öppna pressrum. Där finns ett bildarkiv med fria rättigheter för redaktionellt innehåll. Ange alltid ”Foto: Vasaloppet”. För kommersiell användning hänvisar vi till respektive fotograf. Vill du få vårt pressmaterial direkt till din e-post? Skicka ett mejl till Vasaloppets presskontakt och ange vilket media du representerar.

Statistik, startlistor och resultat

På sidan Resultatservice för media finns möjlighet att göra egna utdrag från resultat- och startlistor. Sidan är lösenordsskyddad och för åtkomst ber vi dig kontakta Vasaloppets presskontakt. Söker du särskild statistik ber vi dig skicka din förfrågan till Vasaloppets presskontakt.

Resultatservice för media – lösenord krävs

Presskontakt

Camilla Sandy, pressansvarig
Telefon: 070-384 95 00
E-post: camilla.sandy@vasaloppet.se