Vasaloppsåret 2024

Vasaloppets vintervecka 2024 inleds med Vasaloppet 30 fredagen den 23 februari och avslutas med det 100:e Vasaloppet söndagen den 3 mars.

Därefter laddar vi för Vasaloppets sommarvecka, som startar med cykellopp 9 och 10 augusti, och avslutas med den stora löpardagen lördagen den 17 augusti.

Ackreditering

Media som planerar att följa våra lopp är varmt välkomna. Ackreditering är obligatorisk för all media som bevakar arrangemanget.

Ansökan är stängd. Personliga ackrediteringsbrickor hämtas ut i presscentret i Mora från och med torsdag den 22 februari.

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer >

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer  >

Historia, fakta och rekord

Under Historia kan du läsa om Vasaloppets historia, och även hitta spännande fakta, rekord, listor och kuriosa anpassade för media.

Historia >

Statistik, startlistor och resultat

På sidan Resultatservice för media finns möjlighet att göra egna utdrag från resultat- och startlistor. Sidan är lösenordsskyddad och för åtkomst ber vi dig kontakta Vasaloppets presskontakt. Söker du särskild statistik ber vi dig skicka din förfrågan till Vasaloppets presskontakt.

Resultatservice för media – lösenord krävs

Pressmeddelanden och bilder

Pressmeddelanden och bilder från Vasaloppet publiceras löpande i vårt öppna pressrum. Där finns ett bildarkiv med fria rättigheter för redaktionell miljö. Ange alltid ”Foto: Vasaloppet”. För kommersiell användning hänvisar vi till respektive fotograf. Vill du få vårt pressmaterial direkt till din e-post? Skicka ett mejl till Vasaloppets presskontakt och ange vilket media du representerar.

Vasaloppets pressrum – Mynewsdesk

Presskontakt

Camilla Sandy Swarén, pressansvarig
Telefon: 070-384 95 00
E-post: camilla.sandy@vasaloppet.se