Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 anmälda skidåkare, cyklister och löpare. En gedigen historia i kombination med en unik blandning av deltagare gör att våra arrangemang väcker stort intresse hos media och allmänhet – både i Sverige och internationellt – året om.

Vasaloppsåret 2024

Vasaloppets vintervecka 2024 inleddes med Vasaloppet 30 fredagen den 23 februari och avslutades med det 100:e Vasaloppet söndagen den 3 mars.

Nu laddar vi för Vasaloppets sommarvecka, som startar med Cykelvasan 9 och 10 augusti, och avslutas med Ultravasan, Trailvasan och Vasastafetten lördag den 17 augusti.

Ackreditering

Media som planerar att följa våra lopp är varmt välkomna. Ackreditering är obligatorisk för all media som bevakar arrangemanget.

Ansökan för ackreditering till Vasaloppets sommarvecka 2024 öppnar i början av augusti.

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig >

Hemmavasan cykel och löpning – var och när du vill

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2025 >

Historia, fakta och rekord

Under Historia kan du läsa om Vasaloppets historia, och även hitta spännande fakta, rekord, listor och kuriosa anpassade för media.

Historia >

Statistik, startlistor och resultat

På sidan Resultatservice för media finns möjlighet att göra egna utdrag från resultat- och startlistor. Sidan är lösenordsskyddad och för åtkomst ber vi dig kontakta Vasaloppets presskontakt. Söker du särskild statistik ber vi dig skicka din förfrågan till Vasaloppets presskontakt.

Resultatservice för media – lösenord krävs

Pressmeddelanden och bilder

Pressmeddelanden och bilder från Vasaloppet publiceras löpande i vårt öppna pressrum. Där finns ett bildarkiv med fria rättigheter för redaktionell miljö. Ange alltid ”Foto: Vasaloppet”. För kommersiell användning hänvisar vi till respektive fotograf. Vill du få vårt pressmaterial direkt till din e-post? Skicka ett mejl till Vasaloppets presskontakt och ange vilket media du representerar.

Vasaloppets pressrum – Mynewsdesk

Presskontakt

Camilla Sandy Swarén, pressansvarig
Telefon: 070-384 95 00
E-post: camilla.sandy@vasaloppet.se

Våra huvudsponsorer