Träna på snö

Vasaloppscoachen Mattias Svahn visar dig skidåkningens bästa växlar och ger dig värdefulla tips i fyra filmer från Vasaloppsskolan.

Se filmerna på Youtube

Kom igång med skidträningen

I Vasaloppsskolans fem filmer vägleder Vasaloppscoachen Mattias Svahn dig genom stavgångs- och styrketräningen, ställer dig på rullskidor och får dig att välja rätt skidor och utrustning.

Se filmerna på Youtube

Regler i skidspåret

Längdskidsporten har vuxit i rasande takt med många nya utövare samtidigt som den klassiska skidåkningen utvecklas i snabb takt med allt större fokus på överkroppsträning och stakning. Vasaloppet har tillsammans med Vasaloppscoachen Mattias Svahn tagit fram sex instruktionsfilmer för att uppmärksamma vanliga misstag och hjälpa dig att tolka regelboken – för rent spel i skidspåret.

Se filmerna på Youtube

Avancerad skidteknik

Vasaloppscoachen Rikard Tynell guidar dig i effektiv stakning, den viktiga åkekonomin för låg energiförbrukning, intervaller och bättre syreupptagning. Här är Vasaloppsskolan för dig som vill nörda ner dig lite extra i skidteknik och uthållighet – och pressa tiden för att ta dig snabbare till målet i Mora.

Se filmerna på Youtube

Nattvasan

I Vasaloppsskolan om Nattvasan delar experterna med sig av tips inför loppet. Du får goda råd om allt från mat och utrustning till åkteknik och planering.

Se filmerna på Youtube