För att värna om miljön och undvika köer rekommenderar vi alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du samtliga avgångstider. Vasaloppet erbjuder alla deltagare att köpa bussbiljett till sitt lopp. Tar du bussen så kan du vara säker på att komma i tid till start.

Bussbokningen för sommarveckan 2017 öppnar upp i mitten av juni.

Bokningstjänst bussar – Cykelvasan 2016

Lopp Datum Bokning
Ungdomscykelvasan, Cykelvasan 30,
Cykelvasan 45,
Cykelvasan Öppet Spår
12 augusti Boka
Cykelvasan 90 13 augusti Boka

Tidtabell bussar – Vasaloppets sommarvecka 2016 (pdf)

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för sommarens lopp har öppnat under vecka 21. Biljetter säljs på vasaloppet.se, men även i Vasaloppets Hus, vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora, under arrangemangsveckorna.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via hemsidan eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal. Det tar ungefär 45 minuter mellan Mora och Oxberg och 2 timmar mellan Mora och Sälen. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. De bussar som har löpande avgångar mellan två klockslag avgår vartefter de fylls, dock minst var 60 minut.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. Tickster avråder köp eller försäljning av biljetter i andrahand. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

www.resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Avgångsplatsen i Mora är Mötesplats Mora nära Vasaloppets Hus och i Sälens går bussarna från startplatsen. Bussar och materialtransport avgår från samma plats under sommaren, men eventuell cykel skickas då med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. När du kliver på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill hoppa av.

Cykel

Cykel packas i emballage som Vasaloppet tillhandahåller i begränsad mängd. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.