barnens_vasalopp_logotyp_skidor_webbAtt röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Barnens Vasalopp vill inspirera barn – oavsett kön, ålder och förutsättningar – att aktivera sig och därmed lägga grunden till en hälsosam livsstil. Tillsammans med våra samarbetspartner ICA, Stadium och Sporrong samt andra arrangörer runt om i landet engagerar vi varje år över 40 000 barn i något av Barnens Vasalopp.

Barnens Vasalopp skidor är ett initiativ från Vasaloppet och Svenska Skidförbundet och består av en nationell turné med cirka 15 stopp över hela landet där barn får möjlighet att testa på skidåkning. Vi erbjuder utrustning att låna, blåbärssoppa att fylla på energidepåerna med och självklart går alla i mål under den klassiska Vasaloppsportalen och får ett diplom och en medalj.

Utöver turnén finns möjlighet för förskolor, fritids, skolor och idrottsföreningar att själva arrangera Barnens Vasalopp med material, Barnens Vasaloppspaket, som finns att beställa till en liten kostnad. Dessutom arrangeras Barnens Vasalopp under Vasaloppets vintervecka i både Sälen och Mora.

Arrangera ett eget Barnens Vasalopp
DELTA I VINTERTURNÉN
Loppen i Sälen och Mora

Arrangera ett eget Barnens Vasalopp skidor!
  • Det är roligt – alla är vinnare
  • Det är enkelt – ingen tidtagning, inga resultatlistor och valfri banlängd
  • Det är billigt – cirka 4 kronor per deltagare (vid 50 startande, exklusive frakt)
  • Det är populärt – barnens favorit år efter år

sponsorer Barnens Vasalopp