Pressmeddelanden

 • Tidsstraff för nedskräpning i Vasaloppsspåren

  Nu tar Vasaloppet krafttag för att komma tillrätta med allt skräp som slängs längs spåret under loppen. Blir en deltagare påkommen med att slänga skräp kommer han eller hon att bestraffas med ett tidstillägg på 15 minuter.

 • ​Över 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka 2017

  Vackert vinterväder och blågula längdframgångar brukar öka skidintresset hos svenskarna. I år är inget undantag. Över 60 000 personer har nu anmält sig till något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2017 men det finns fortfarande gott om platser kvar.

 • Tydligare regel och fortsatt gemensam start

  Det blir gemensam start för damer och herrar även i Vasaloppet 2017. – Beslutet har tagits i samråd med flera av elittjejerna. Samtidigt kommer vi att förtydliga regeln som säger att de tävlande inte får hindra varandra, säger Tommy Höglund, sportchef för Vasaloppet.

 • Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

  ​Tidigare statistik från genomförda Vasalopp, rörelseanalys och individuella taktiktips. Nu introduceras Racefox Vasaloppet, en unik, mer utvecklad digital tjänst som ska hjälpa skidåkare att nå nya höjder i fäders spår.

 • Lydia Sundin och Linus Rapp är 2017 års kranskulla och kransmas

  Nu är det klart! Kranskullan 2017 heter Lydia Sundin, aktiv i IFK Mora Friidrottsklubb och kransmasen Linus Rapp, aktiv i IFK Mora Orienteringsklubb. – Jag är taggad till tusen, säger Lydia Sundin och får medhåll av Linus Rapp: – Det känns fantastiskt bra. Jag har drömt om det här i många år.

 • Pressinbjudan: Vasaloppets kranskulla och kransmas 2017

  ​Pressinbjudan från Vasaloppet till media i Dalarna: Inbjudan till förhandsträff med 2017 års kranskulla och kransmas. Torsdagen den 24 november kl 09.30 presenterar vi 2017 års kranskulla och kransmas på Café Zorn, intill Zornmuseet, Vasagatan 36 i Mora.

 • Välkommen till öppningshelg i Vasaloppsarenan 10–12 november 2016

  Tack vare sparad snö öppnar Vasaloppsarenan för skidåkning i Mora redan torsdag den 10 november. Det blir en helg med många spännande aktiviteter, produktnyheter, prova på-kurser, gratis föreläsningar med mera. Välkommen att åka skidor hos oss och ta del av andra spännande erbjudanden från våra samarbetspartners.

Våra huvudsponsorer