Under de senaste året har vi sett en uppsjö av olika digitala hjälpmedel inom träning. Dessa har på bara några få år omfamnats av motionärerna och tjänsterna bidrar till att göra motion och träning mätbart för deltagarna och de förenklar för motionären att möta och träffa andra intresserade motionärer och Vasaloppsdeltagare. Vasaloppets Officiella digitala tjänster är företag som är specialiserade inom kategorin digitala produkter och de är speciellt utvalda av Vasaloppet för att hjälpa deltagare att förverkliga drömmen och klara Vasaloppsutmaningen.

FunBeat

FunBeat är Sveriges främsta träningssajt för dig som vill lyckas med din träning, oberoende av vilken träningsform du gillar. Gå med gratis på en minut. När detta skrivs har FunBeat över 270 000 registrerade medlemmar.

funbeat.se

Racefox

Racefox är din digitala skidcoach som analyserar dina rörelser, hittar din potential och hjälper dig att utvecklas.

Sensorbältet mäter hur bålen accelererar i tre dimensioner genom inbyggda rörelsesensorer.

Coachen är en app som tolkar sensorbältets rörelsemätningar, ger dig feedback i realtid, djupgående statistik för varje moment i din åkning och personaliserade träningsråd.

racefox.se

Skidspår.se

Skidspår.se är Sveriges största spårrapporteringsforum, bestående av webbsida och mobilapp, och fungerar som ett verktyg för att hitta till och hitta information om Sveriges cirka 1 500 längdskidanläggningar från norr till söder. Informationen skapas genom rapportering av spårdragare och av dem som besöker och nyttjar skidspåren. Tiotusentals spårrapporter lämnas varje säsong på Skidspår.se. Skidspår.se har årligen 3-4 miljoner besök. Totalt används sajten av ca 150 000 längdskidåkare varje år. Vissa dagar har Skidspår.se ändå upp till 100 000 besök.

skidspår.se