Aktuell spårstatus i Vasaloppsarenan torsdag 18/4

Sälen (Berga By) – Smågan 11 km: Ingen preparering

Smågan – Mångsbodarna 13 km: Ingen preparering

Mångsbodarna – Risberg 10 km: Ingen preparering

Risberg – Evertsberg 13 km: Ingen preparering

Evertsberg – Vasslan 7 km: Ingen preparering

Startplats Oxberg – Vasslan 9 km: Ingen preparering

Vasslan – Björnarvet 3 km: Ingen preparering

Björnarvet – Oxberg 5 km: Ingen preparering

Oxberg – Hökberg 9 km: Natursnö, preparerat den 18/4 med pistmaskin för skejt och klassisk åkning. Observera att partier (1-20 meter)  med barmark finns, vilket innebär att man måste ta av sig sina skidor och gå!

Hökberg – Eldris 10 km: Natursnö, preparerat den 18/4 med pistmaskin för skejt och klassisk åkning.

Eldris – Mora skidstadion 6 km: Preparering sköts av Mora Kommun.

Mora skidstadion – Mora 3 km: Preparering sköts av Mora Kommun

All åkning sker på egen risk.

Kom ihåg att Vasaloppsarenan är ett naturreservat. Plocka ihop eventuellt skräp och lämna området lika rent och fint som du fann det. Stort tack på förhand!

För mer detaljerad information om spårläget, fungerar bäst på webbläsaren Google Chrome:

Spårstatus just nu i Vasaloppsarenan
skidspår.se

Hur ofta prepareras spåret?

Vasaloppsspåret är öppet för skidåkare hela vintern och om snötill-
gången är tillräcklig spåras sträckan Sälen-Mvinter_spar_sol_himmel_1350x690ora inför varje helg under vintern, så länge snötillgången år tillräcklig och med eventuella undantag exempelvis på grund av kraftigt snöfall.

Arbetet under vinterhalvåret genomförs alltid i syfte att optimera förhållandena inför Vasaloppets vintervecka. Det betyder att vissa långsiktiga beslut kan tas med hänsyn till den grund som är avgörande för spårkvaliteten under arrangemangen, vilket kan innebära att spårdragning inte alltid sker tidigt på säsongen.

Vilken sträcka är avgiftsbelagd?

Vasaloppet sköter spårdragning mellan Berga by (Sälen) och Eldris, här är det avgiftsfritt. Mora kommun ansvarar för sträckan Eldris–Zornmuseet. Denna sträcka har belysning och är avgiftsbelagd. Mora kommuns spårkort säljs i Hemusgården via biljett automat och online på Mora kommuns hemsida. Under Vasaloppets vintervecka tar Vasaloppet över ansvaret för hela spårsträckningen, och då krävs ingen spåravgift.

Köp spårkort – Mora kommun

Under både vinter och sommar är det viktigt att hålla sig till de utmärkta lederna när du rör dig i spåret. Loppens sträckningar skiljer sig på vissa ställen mot ledernas sträckning, och du kan alltså inte cykla, springa eller vandra exakt samma sträckor som under arrangemangen. Vi ber alla vara uppmärksamma på att banarbeten kan förekomma!

Skidåkning under Vasaloppets vintervecka

Under Vasaloppets vintervecka gör vi nya spår inför varje lopp under kvällen/natten mot startmorgonen. De dagar som vi inte har lopp gör vi också spår och de är öppna för träning och ingen avgift krävs. För träning de dagar då lopp körs är det bäst att välja de avsnitt av spåret där tävling inte pågår för tillfället.