Seedning CykelVasan

Seedning sker endast i CykelVasan 90.

Motionsklass
Har du deltagit i CykelVasan de senaste 3 åren hamnar du i startled efter den tid du hade. Första startled för motion är led 5. Vi seedar från andra långlopp i CykelVasans motionsklass. Övriga (förstagångsåkare utan seedningsresultat) får startled efter när man anmält sig. Dessa startar efter de seedade åkarna.

Tävlingsklass
Har du deltagit i CykelVasan de senaste 3 åren på tider som räcker till tävlingsklass (se tabellen nedan) sker seedningen automatiskt när du anmäler dig. Resultat från andra seedningslopp (se listan nedan) som räcker till tävlingsklass skickar du in med en seedningsblankett till oss. Du hittar seedningsblanketten under Blanketter.

Man kan vara anmäld i motionsklass och åka ett seedningslopp och seeda upp sig till tävlingsklass om man har en tid som räcker. I tävlingsklass måste man då komplettera med en cykelklubb och tävlingslicens. Det finns endagarslicens att lösa, det kan man göra när man hämtar ut sin nr-lapp, vid tävlingsexpeditionen i Mora eller Sälen.

Tabellen för godkända seedningslopp kommer att baseras på följande sätt (OBS! gäller endast svenska långloppscupen, för övriga lopp se seedningstabell):


Led 1, segrartid + 10 %
Led 2, segrartid + 20 %
Led 3, segrartid + 30 %

Tiderna i seedningstabellen är maxtider för respektive startgrupp. Vi kommer att komplettera tabellen med tider för motionsleden under våren. Tabellen kommer uppdaterad senast varje tisdag efter respektive lopp har körts.

Seedningstabell och seedningslopp inför CykelVasan 90, 2014

Är du anmäld?
Antal deltagare
Tipsa en kompis!
Stäng