För att värna om miljön och undvika köer rekommenderar vi alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du samtliga avgångstider. Vasaloppet erbjuder alla deltagare att köpa bussbiljett till sitt lopp. Tar du bussen så kan du vara säker på att komma i tid till start.

Information för Vasaloppets sommarvecka 2018 kommer att uppdateras i mitten av maj månad 2018.

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för sommarens lopp öppnar under vecka 20 (mitten av maj) på vasaloppet.se. Under arrangemangsveckorna säljs biljetter även i Vasaloppets Hus, vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal.

Det tar ungefär 45 minuter mellan Mora och Oxberg, och 2 timmar mellan Mora och Sälen. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. De bussar som har löpande avgångar mellan två klockslag avgår vartefter de fylls, dock minst var 60 minut.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. Tickster avråder köp eller försäljning av biljetter i andrahand. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Bussarna avgår från målområdet i Mora och startplatsen i Sälen. Bussar och materialtransport avgår från samma plats, men eventuell cykel skickas med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. När du kliver på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill hoppa av.

Cykel

Cykel packas i emballage som Vasaloppet tillhandahåller i begränsad mängd. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.