2016-02-26 09:42

Beställ ”Min Vasaloppsfilm” med dig själv i huvudrollen

Ska du åka Tjejvasan eller Vasaloppet? Hur vore det att ha en egen film från loppet, med dig själv i huvudrollen? Tjänsten ”Min Vasaloppsfilm” gör det möjligt. ”Det var väldigt uppskattat när vi testade i somras och nu har vi utvecklat konceptet än mer”, berättar Mikael Bergström från Motion 4 Life som har tagit fram tjänsten.

 

Beställer du Min Vasaloppsfilm så har du efter Tjejvasan eller Vasaloppet en film på mellan åtta och tolv minuter där du själv är i bild till allra största delen. Det här är en unik tjänst som är betydligt mer utvecklad än andra som förekommer.
– Ungefär 1-2 minuter blir gemensamt material. Resten av tiden är man i bild själv, berättar Mikael Bergström.

Kameror vid varje kontroll
Hur är då detta möjligt? Jo, med 6-7 kameror vid varje kontroll samt en kamera före start och en efter mål, som man själv får söka upp, så fixar Motion 4 Life detta via ett GPS-system kombinerat med passeringen av chipmattorna. När åkaren passerar av chipmattorna, räknas en medelhastighet ut och man använder också en GPS-profil i bakgrunden. På så sätt kan man fånga in dig.

Spela in dig själv före och efter loppet
För att få en bättre film kan man också göra några saker själv. Som att passera intervjukameran före start i Oxberg (Tjejvasan) eller Sälen (Vasaloppet) där man får 20 sekunder på sig att berätta om sina tankar innan loppet. Men också att aktivt söka kamerorna längs spåret.
– I början var det svårt att få bra närbilder därför har vi tänkt sätta upp skyltar så man vet när man ska åka in framför kamerorna, berättar Bergström.

Slutligen kan man passera intervjukameran efter målet och där berätta sin tankar om upplevelserna under loppet. Det egna snacket före och efter loppet klipps då in i den egna filmen tillsammans med åkbilderna från banan.

Man kan beställa filmen själv eller beställa den åt någon annan. Beställer man åt någon annan är det viktigt att den personen är med på noterna. Dels för att filmen då blir bättre och för att man själv har godkänt att den publiceras på nätet och att man därifrån kan länka den till sociala medier om man så önskar.

Se ett nyhetsklipp med Mikael Bergström som berättar mera

Läs mer och se smakprov på www.vasaloppet.se/minvasaloppsfilm

Våra huvudsponsorer