2016-11-29 08:34

Bryntesson och Jihde tränar för Vasaloppet

Youtube-serien och projektet High & Low med skidåkaren Robin Bryntesson och TV-profilen Peter Jihde har dragit igång. High & Low är ett projekt som med glädje och humor ska förmedla kunskap om diabetes men även ge allmänheten träningstips och råd inför Vasaloppet och andra träningsutmaningar. Se första avsnittet!

Idéer om projekt som handlar om diabetes är lite av Robin Bryntesons signum. Han har sedan flera år ett läger för barn och ungdomar med diabetes.

I höstas startades även en ny idrottsförening, Sockertoppen IF, som inte bara är till för diabetiker, men finns för att belysa den sjukdom som växer och förra året tog 5 miljoner liv världen över. I söndags släppte han sitt senaste projekt; High & Low, en youtube-serie där han utmanar Peter Jihde på Vasaloppet.
– Jag har länge velat visa att ingenting är omöjligt trots att man fått diabetes. Det är inte en dans på rosor att ha sjukdomen, det bör alla veta. Men jag vill ändå förmedla glädje i allt jag gör och kan någon fler lära sig om sjukdomen så är det ett plus. I serien vill jag även ge allmänheten träningstips. Peter har inte åkt skidor på över 30 år, han har diabetes och nu antagit utmaningen att åka Vasaloppet. Man måste våga för att vinna och jag tror att Peter kommer känna sig som en riktig vinnare efter målgång, säger Robin.

I serien får man följa med under uppbyggnadsperiod på barmark, tester på Bosön, läger på snö i Idre fjäll och den första tävlingen för Peter. Man får följa med på hela resan fram till den 5 mars när starten för Vasaloppet går. Mellan träningspassen tillkommer så klart även många överraskningar som kanske inte alltid handlar om träning, diabetes eller något som de båda grabbarna känner sig helt trygga med.

Se första avsnittet av serien High & Low här nedan. Nästa avsnitt kommer på fredag 2 december på Robin Bryntessons youtube-kanal och därefter släpps ett avsnitt i veckan fram till Vasaloppet 2017.

(Text från pressmeddelande)

Vasaloppet önskar lycka till! Se första avsnittet här:

 

Våra huvudsponsorer