2018-06-19 11:06

Den digitala coachen Racefox Vasaloppet har bevisad effekt

Många drömmer om att prestera ett bra resultat i Vasaloppet och kämpar för att överträffa sig själva från år till år. Racefox och Vasaloppet har utvecklat en gemensam digital tjänst för att hjälpa dig som deltagare att förbereda dig på bästa sätt så att du i slutändan ska bli nöjd med ditt resultat.

Det kan i sammanhanget vara intressant att studera hur väl Racefox Vasaloppet har fungerat. Inför Vasaloppet 2018 förberedde sig cirka tio procent av deltagarna med tjänsten

De som tränat med Racefox Vasaloppet hade i snitt förbättrat sin sluttid med 36 minuter, vilket kan jämföras med genomsnittet av alla åkare som ”bara” klarade 10 minuters förbättring. (För att göra detta jämförbart har vi justerat mot medaljtiden mellan åren.)

Över 90 procent av Racefox Vasaloppets användare förbättrade sig mellan 2017 och 2018! Av Racefox Vasaloppets användare förbättrade sig de i låga startled (grupp två till fyra) i snitt 125 platser mellan åren. De i startled fem till sju förbättrade sig i snitt 315 platser. Och de i startled åtta och nio med över 900 platser!

Men om man är intresserad av att ta medalj i Vasaloppet?
Bland de Vasaloppsdeltagare som startade i led fem 2018 var det en tiondel som klarade medalj. Motsvarande siffra för led fyra var hälften och för led tre var det över 90 procent. Men av de Racefoxåkare som missade medalj 2017 lyckades en fjärdedel ta medalj i 2018 års lopp. Det är alltså ett gott råd för medaljhungriga att testa Racefox Vasaloppet.

Hur man än vrider och vänder på statistiken är det tydligt att Racefox Vasaloppet skapar resultat för åkare på alla nivåer. Tjänsten ger både kunskap, medvetenhet och motivation till att bli en bättre skidåkare vilket så klart lönar sig om man ska åka loppen under Vasaloppets vintervecka. Dessutom är det ett enkelt och roligt sätt att lära sig att bli en bättre skidåkare.

Nytt för i år är att alla åkare erbjuds ett förmånligt prova-på-paket i Vasaloppets checkout eller på Vasaloppets Mina sidor. Genom ett två månaders startprogram har många kommit igång med den digitala coachen som hjälper till inför de flesta loppen under 2019 års vintervecka.

Läs mer om Racefox Vasaloppet

Våra huvudsponsorer